HARTĂ: CNAIR construieşte 5 noduri rutiere noi pe Autostrada A 1 Sibiu-Arad. Un nou nod apare și pe A3

Acces Interzis pe Autostradă

Compania de Drumuri a semnat contractul pentru documentaţia tehnică necesară construirii a cinci noduri rutiere noi pe Autostrada A1 Sibiu – Arad, respectiv o nouă descărcare pe A3 – Transilvania la Spinuş, în judeţul Bihor.

Astfel, noile noduri prevăzute pe A1 sunt la: Cugir, kilometrul 326, în judeţul Alba, Sântuhalm, km 362, judeţul Hunedoara, Recaş şi Bethausen (lângă Lugoj), în judeţul Timiş, Cruceni (Arad Sud) în judeţul Arad.

Pe A3, în judeţul Bihor, nodul de la Spinuş va fi realizat la intersecţia cu DN 1 P (secţiunea în lucru A3 Biharia – Chiribiş).

Contractul de 2 milioane de lei a fost atribuit firmei „Search Corporation” care are un termen de realizare de 19 luni din care 6 luni pentru Studiul de Fezabilitate, respectiv de 13 luni pentru Proiectul Tehnic.

„Autostrăzile noastre au nevoie de cât mai multe descărcări, pentru a deservi un număr cât mai mare de cetățeni. Astfel, creștem accesibilitatea la rețeaua primară de transport rutier și sprijinim investițiile cu noi drumuri de conexiune la infrastructura modernă, aflată în permanentă extindere”, a transmis ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-un mesaj pe Facebook.

El a transmis că săptămâna viitoare urmează semnarea contractului de proiectare pentru încă un pachet de trei noduri rutiere, pe autostrăzile care pleacă din București.

Nodurile rutiere amenajate inclusiv la cererea comunităţilor locale şi în zonele dezvoltate ulterior deschiderii tronsoanelor de Autostradă de pe A 1 Sibiu – Arad sunt utile şi pentru reducerea consumului de carburant, implicit a poluării şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe fondul pătrunderii pe contrasens. Şoferii care ratează breteaua de ieşire de pe Autostradă, pentru a nu mai parcurge 20 – 30 de kilometri până la următorul EXIT, circulă pe contrasens, situaţie foarte periculoasă pentru participanţii la trafic.

Sursa foto: CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *