Harta job-urilor, în varianta LinkedIn: Industria care anunță cele mai multe locuri de muncă în fiecare țară/ IT-ul, pe primul loc în România. Ce arată datele oficiale?

calculator, job, grafice Foto: Pixabay

Industria de Servicii IT și Consultanță are cele mai multe locuri de muncă promovate în România, la fel ca în țările vecine, Bulgaria și Ungaria, arată o analiză publicată de Visual Capitalist. Datele oficiale, de la ANOFM, arată că în România cele mai multe locuri de muncă declarate sunt pentru muncitori necalificați, agenți de securitate și lucrători comerciali.

Harta Visual Capitalist ilustrează care este industria care angajează cele mai multe persoane în fiecare țară, pe baza ofertelor de locuri de muncă listate pe LinkedIn căutate de Resume.io. Această analiză ia în considerare doar țările cu 300 sau mai multe anunțuri de locuri de muncă, iar datele sunt din august 2023. Menționăm totuși că LinkedIn e o rețea folosită cu precădere de profesioniști în domeniul tehnologiei.

În Europa, IT-ul e industrie dominantă în multe țări, printre care România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia sau Polonia, Spania și Portugalia. Pentru cele mai mari economii ale continentului, Germania și Franța, anunțurile cu job-uri în recrutare și personal sunt cele mai multe.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Industria restaurantelor a avut cele mai multe posturi vacante în SUA, reprezentând 7,9% din toate anunțurile de angajare. Aceasta a fost urmată de organizațiile non-profit, cu 5,6%, și de producția de autovehicule, cu 4,4% Potrivit studiului, tendința de angajare în restaurante este un indiciu al revenirii consumatorilor americani la obiceiul de a lua masa în oraș după pandemia COVID-19.

Spitalele și serviciile de sănătate au fost cei mai mari angajatori potențiali din Canada, cu aproape 15% din toate anunțurile de angajare. Comerțul cu amănuntul a ocupat locul al doilea, cu 12,4%, urmat de personal și recrutare, cu 6,8%.

În Marea Britanie, industria construcțiilor a avut cele mai multe anunțuri de căutare, cu 9,2%. Industria britanică a construcțiilor s-a confruntat cu un deficit continuu de lucrători, exacerbat de Brexit, care i-a împiedicat pe cetățenii UE să lucreze în Marea Britanie fără vize,

Doar trei sectoare reprezentau peste 30% din locurile de muncă disponibile în Australia. Administrația guvernamentală a fost sectorul care a angajat cele mai multe persoane (11,60%), urmat de personal și recrutare (10,8%) și spitale și asistență medicală (10,2%).

Două sectoare au postat cele mai multe anunțuri de angajare în cele mai multe țări (28): personal și recrutare și servicii IT și consultanță IT. Industriile din domeniul sănătății și al comerțului cu amănuntul apar, de asemenea, printre cele foarte căutate.

Datele oficiale în România: Cele mai multe job-uri sunt pentru muncitori necalificați, agenți de securitate și lucrători comerciali

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în februarie erau disponibile 40.954 locuri de muncă la nivel naţional. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru următoarele poziții: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.811); agent de securitate (2.456); lucrător comercial (1.966); curier (1.844); manipulant mărfuri (1.801); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.709); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.153); conducător auto transport rutier de mărfuri (967); muncitor necalificat în industria confecţiilor (805); ajutor bucătar (747); confecţioner asamblor articole din textile (674).

Din cele 40.954 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 2.036 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 7.178 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 8.642 pentru persoanele cu studii profesionale, restul de 23.098 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

În ce județe sunt cele mai multe locuri de muncă (în februarie)?

În România, specialiștii continuă să fie categoria de candidați cel mai greu de recrutat, în special în domenii precum construcții, financiar – contabil sau producție, acolo unde, în general, angajatorii se confruntă cu un deficit de talente, arată o analiză a portalului de recrutare eJobs. 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Nimic nou sub soare!
    Practic se confirma studiul de anul trecut si de anul asta realizat de Manpower Group::
    https://panorama.ro/vanatoare-talente-angajati-ideali-romania-lume/
    https://go.manpowergroup.com/talent-shortage

    Profesionistii adevarati, cu IT-stii in frunte, tot timpul in Romania au fost platiti de cateva ori mai putin decat in vest, asa ca au emigrat pe capete. Sa ne anuntati si pe noi cand profesionistii adevarati vor fi platiti in Romania la nivelul acesta, ca MUNCA ESTE ACEEASI!
    https://www.reed.co.uk/jobs/principal-cloud-solution-architect-dv-cleared/52321553
    https://www.reed.co.uk/jobs/cloud-azure-architect-technical-architect-fully-remote/52241223
    https://www.reed.co.uk/jobs/software-developer-c-python-buy-side/52252113
    https://www.reed.co.uk/jobs/backend-software-engineer-c-linux-tmp/52171201
    etc.

    Pana cand angajatorii din Romania nu vor fi capabili sa plateasca la nivelul asta, spuneti-i sa ne caute prin tari straine si sa ne roage frumos sa ne intoarcem acasa si poate cativa dintre noi vor fi suficient de prosti incat sa faca acest lucru.
    Si inca ceva foarte important,
    Daca romanii vor sa se intoarca la numărătoare cu rândunele sunt invitati sa mareasca taxele si impozitele in continuare, ca si asa PFA-urile le-au distrus de pe vremea Sfintei Treimi de dobitoci marxisti Teodorovici-Georgescu-Ponta, acum au terminat cu IMM-urile si cu afacerile mici de familie si la anul vor termina cu tot businessul mic autohton si cu toti liberprofesionistii in conditiile in care la granita Romaiei ai situatia asta:
    https://nomoretax.eu/tax-bulgaria-soft-developers/
    https://nomoretax.eu/the-advantages-of-doing-business-in-bulgaria-low-taxes-low-costs-and-high-potential/
    https://taxsummaries.pwc.com/bulgaria

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.