Herbert Diess, CEO VW, speră în răspândirea pe scară largă a mașinilor autonome în următorii 25 de ani

Redacția feb. 17, 2022 0 comentarii
vw-t

Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen, se așteaptă ca industria auto să vadă conducerea autonomă pe scară largă în 25 de ani, a declarat managerul miercuri într-o sesiune de întrebări și răspunsuri pe platforma de socializare Reddit, scrie Reuters.

Diess a mai spus că Volkswagen urmărește noi parteneriate pentru a-și crește autosuficiența în software și pentru a adăuga caracteristici precum asistenți vocali specifici mărcii la mașinile sale.

El a adăugat că VW lucrează la un ID. Sedan Space Vizzion și o variantă SUV pentru piața nord-americană, precum și idei noi pentru ID 3 Cabriolet.

Când a fost întrebat dacă Volkswagen ar face un pick-up electric precum noul model F150 Lighting al Ford, el a spus că aceasta este o „idee bună”.

De asemenea, Consiliul de întreprindere al Volkswagen a anunțat că speră într-o decizie finală cu privire la locul exact în care compania germană va construi o nouă fabrică de vehicule electrice în primul trimestru, adăugând că dorește ca aceasta să fie aproape de fabrica sa existentă din Wolfsburg.

„Luptăm pentru producția Trinity chiar aici, în Wolfsburg, ceea ce înseamnă fie pe șantierul fabricii, fie în imediata apropiere a fabricii principale”, a declarat șeful consiliului de întreprindere, Daniela Cavallo, citată de Reuters.

Volkswagen a declarat anul trecut că intenționează să construiască o nouă fabrică de mașini de ultimă generație în apropierea sediului său din Wolfsburg, Germania, sperând să-și dezvolte jocul pe măsură ce se apropie deschiderea gigafabricii Tesla de lângă Berlin.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *