Hidroelectrica a trimis oferte eronate clienților casnici

hidroelectrica sigla

Compania energetică de stat Hidroelectrica, care a devenit jucător important pe piața de furnizare de energie electrică anul trecut, a trimis oferte eronate clienților, în aceste zile, după cum au semnalat chiar aceștia pe grupurile specializate de pe rețelele de socializare. Compania a trimis noile oferte în contextul în care unii clienți trebuie să își reînnoiască vechile contracte ce expiră și pentru cei care vor să devină clienți ai companiei. Între timp, Hidroelectrica a reparat erorile și a republicat pe site oferta.

„O nouă bâlbă marca Hidroelectrica. În ofertele transmise zilele acestea cu noul preț al componentei de furnizare de 0,28 lei/kWh este trecut, pentru E-Distributie Muntenia, tariful pentru serviciul de distribuție de 0,16826 lei/kWh, rezultând un preț total cu TVA de 0,66943 lei/kWh (față de 0,72 in prezent). Pe pagina ANRE apare tariful de distribuție de 0,23986 lei/kWh, rezultând tariful final de 0,77 lei/kWh, care este cel corect având în vedere noul preț al componentei de furnizare. Oare cei de la Hidroelectrica ce trimit pe email noile oferte, care induc in eroare consumatorii, nu sunt verificați de nimeni?”, a scris un client pe un grup al clienților Hidroelectrica.

Oferta inițială publicată de companie, cu valabilitate 01.01.2024- 31.03.2024:
May be an image of blueprint and text

Întrebați de HotNews.ro, reprezentanții companiei au admis că a fost o greșeală și au corectat pe site oferta.

Într-o altă postare, un consumator remarcă faptul că în oferta pe care a primit-o de la Hidroelectrica pentru un contract cu preț fix apărea o prevedere potrivit căreia, după eliminarea perioadei de plafonare, prețul ar fi urmat să depindă de PZU (piața spot a bursei de energie OPCOM).

„De la momentul încetarii aplicării prevederilor legislaţiei privind plafonarea, prețul contractului va fi: prețul de furnizare stabilit prin utilizarea pentru componenta de achiziție a energiei electrice a mediei aritmetice lunare a prețurilor zilnice realizate pe PZU OPCOM în luna de consum +0,073 lei/kWh”, arată prevederea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *