Hidroelectrica anunță că proiectul privind construirea unei centrale hidroelectrice la Câineni, abandonat de peste 30 de ani, va fi construit din fonduri prin PNRR

Redacția feb. 3, 2023 0 comentarii
microhidrocentrala-sursa-hidroelectrica-e1533027318526

Autorităţile din judeţul Vâlcea anunţă, vineri, că proiectul privind construirea unei centrale hidroelectrice pe râul Olt, în zona localităţii Câineni, abandonat de peste 30 de ani, va fi pus în aplicare din fonduri europene asigurate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, citat de News.ro.

Construirea centralei de la Câineni făcea parte dintr-un plan amplu, pus la punct înainte de 1989, care prevedea realizarea a cinci astfel de centrale pe Olt, însă două dintre ele au fost abandonate din lipsă de finanţare.

Realizarea, de către Hidroelectrica, a unei centrale la Câineni a fost anunţată, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

El a declarat că a discutat, la sediul CJ Vâlcea, cu directorul Hidroelectrica SA – Sucursala Sebeş, Ovidiu Spătari, subiectul discuţiilor reprezentându-l demersurile necesare obţinerii avizelor pentru centrala de la Câineni.

Conform lui Rădulescu, centrala era parte a unui proiect început înainte de 1989 şi sistat pentru că nu a mai fost finanţat.

„Este vorba despre un proiect de investiţii ce cuprindea 5 centrale hidroelectrice, situate pe râul Olt, la: Cornetu, Robeşti, Câineni, Lotrioara şi Racoviţa. Trei dintre acestea au fost finalizate, iar celelalte două, respectiv Câineni şi Lotrioara, urmând a fi realizate până în anul 2026. Pentru investiţia din judeţul Vâlcea, Hidroelectrica a obţinut o finanţare de cca 100 milioane euro, prin PNRR”, a transmis Constantin Rădulescu.

El a precizat că CJ Vâlcea va urgenta, în condiţiile legii, procedurile în vederea emiterii avizelor necesare pentru începerea acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *