Hidroelectrica caută consultanță pentru a cumpăra un furnizor de curent și gaze

Hidroelectrica

Hidroelectrica vrea să cumpere un furnizor de curent și gaze și, în acest sens, a scos miercuri la licitație în SICAP un contract de 1,4 milioane lei pentru achiziționarea de servicii de consultanță în fuziuni și achiziții.

Iată descrierea licitației: „Servicii de consultanță specializată, evaluare și intermediere fuziuni și achiziții (M&A) precum și de servicii de consultanță tip due dilligence, în vederea achiziționării unei societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice și gazelor naturale. Obiectul general al achiziției este acela de a furniza Hidroelectrica S.A. servicii de consultanță și asistență pe întreaga perioadă de realizare a etapelor prezentate la pct. 2.3. din Caietul de sarcini , necesare în realizarea de activități de fuziuni/achiziții (denumite în continuare ”M&A”) a unei societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice/gazelor natural”.

În industrie și presă, de ceva timp, au apărut informații despre interesul pe care Hidroelectrica îl are pentru Electrica Furnizare, divizia de trading a grupului Electrica și cel mai mare furnizor de electricitate din țară.

Planul strategic multianual al Hidroelectrica este de a-și extinde obiectul de activitate dincolo de producția și vânzarea de curent în piață. De aceea, acum este în piața liberă a consumatorilor casnici unde își construiește un portofoliu de clienți.

O eventuală achiziție a Electrica Furnizare ar aduce Hidroelectrica într-o poziție de top în peisajul energetic românesc, pentru că producătorul de stat ar închide cercul producție – furnizare prin accestul direct la un portofoliu de peste 3 milioane de clienți casnici.

Bani are, pentru că Hidroelectrica este principalul câștigător al scumpirii generalizate a energiei, înregistrând, doar anul trecut, un profit net de circa 900 de milioane de euro.

„Având în vedere evoluțiile recente din piața energiei, constatăm apariția unor potențiale oportunități de preluare a unor companii, în special în domeniul furnizării de energie electrică/gaze naturale”, se arată și în caietul de sarcini al licitației.

Ofertele de consultanță se deschid în 9 mai, departajarea lor se face în funcție de preț și experiența echipei propuse pentru derularea acestui contract.

Hidroelectrica este cea mai valoroasă companie a statului român și printre cele mai profitabile companhii, la general, din România. În prezent, statul a aprobat un program prin care să fie listată la bursă. Vizat este un pachet minoritar – 10% iar listarea ar urma să fie duală, la Londra și la București.

Electrica Furnizare este cel mai mare furnizor de electricitate către segmentul consumatorilor casnici, acoperind toată Transilvania și nordul Munteniei. Grupul Electrica mai conține o companie de distribuție a energiei electrice, una de prestării servicii speficice precum și o companie care operează parcuri eoliene și fotovoltaice.

Sursa foto: Hidroelectrica / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *