Hidroelectrica încheie un parteneriat cu Masdar din Emiratele Arabe Unite, pentru producția de energie regenerabilă

Hidroelectrica Sursa foto: Hidroelectrica / Facebook

Hidroelectrica încheie un acord cu Masdar, cunoscută numele de Abu Dhabi Future Energy Company, companie de energie regenerabilă deținută de guvernele Emiratelor Arabe Unite, pentru dezvoltarea de proiecte în energie regenerabilă. În prezent, documentul nu mai există pe site.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat în luna ianurie cu ministrul Energiei și Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite despre parteneriatul companiei Masdar, cunoscută numele de Abu Dhabi Future Energy Company, companie de energie regenerabilă deținută de guvernele Emiratelor Arabe Unite, cu Hidroelectrica pentru producția de energie regenerabilă.

„Am discutat despre acțiunile comune în domeniul energiei, puncte de interes comune fiind operaționalizarea unor noi rute de transport gaze naturale din zona Golfului, GNL, producția de energie regenerabilă, dezvoltarea de tehnologii energetice sigure și durabile, pentru sporirea eficienței energetice și a utilizării hidrogenului în mixul energetic. Totodată, am discutat despre planurile de investiții ale companiile emirateze pe care le vor face în țara noastră. De exemplu, compania Masdar în parteneriat cu Hidroelectrica vor colabora pentru producția de energie regenerabilă, fiind deja demarate discuțiile la nivel tehnic. De asemenea, cei de la compania TAQA sunt interesați de dezvoltarea proiectelor de infrastructură de transport al energiei”, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook în luna ianuarie.

Sursa foto: Hidroelectrica / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *