Holdingul ROCA Agri mai include o companie: Dachim, deținut de Vetimex Capital, firma antreprenorilor familiei Korponay din Baia Mare

Carmen Radu sept. 14, 2022 0 comentarii
Dachim

ROCA Agri, holding pentru companii din agricultură lansat de compania românească de private equity ROCA Investments, parte din Impetum Group, a anunțat miercuri că va integra o nouă companie în cadrul holding-ului. Este vorba despre Dachim, producător de cereale şi distribuitorul de materii prime agricole, deținut de Vetimex Capital, firma antreprenorilor familiei Korponay din Baia Mare.

„Prin această tranzacție ROCA Agri RDF își consolidează poziția strategică în centrul țării prin extinderea arealului trading-ului de cereale, distribuirea de inputuri direct din depozitele de la Turda și consolidarea poziției de procesator al produselor oleaginoase. Pe lângă fabrica de extrudare de la Arad, prin achiziția Dachim intră în portofoliu nostru și o fabrică de uleiuri presate la rece (brandul ElixirÒ) și șroturi. Tot prin intermediul acestei tranzacții mărim suprafața de 2000 de ha pe care o exploatăm în prezent cu alte aproximativ 2000 ha în centrul țării”, a declarat Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF.

Prin această tranzacție holdingul ROCA Agri RDF continuă să-și extindă capacitățile și să-și dezvolte activitățile în distribuția de input-uri, trading de cereale, producție agricolă, procesare de cereale la nivel național.

Scalarea companiei continuă alături de Florin Deznan ce va coordona mai departe activitatea executivă a companiei, iar Ferenc Korponay va deveni membru în Consiliul de administrație al holdingului. Din acest rol strategic, Ferenc Korponay va contribui la materializarea viziunii holdingului, la dezvoltarea acestuia.

„Sectorul agricol este unul strategic pentru România, iar capitalul privat are un rol important în dezvoltarea sa. Prin ROCA Agri RDF ne propunem să aducem valoare și să avem impact în acest sector al economiei. Această tranzacție face parte din planul nostru de a construi viitorul ROCA Agri RDF ca un jucător național, de impact în agricultură. Împreună putem să amplificăm potențialul business-urilor locale și să construim branduri românești puternice”, a declarat Alexandru Savin, Investment Manager ROCA Investments.

Investițiile holdingului de agricultură sunt realizate în companii românești și vizează dezvoltarea de noi linii de business și implementarea conceptului de one-stop-shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol.

Așteptăm cu nerăbdare numeroasele oportunități pe care noul parteneriat cu ROCA Agri RDF Holding le va aduce echipei Dachim și partenerilor noștri din agricultură pe care firma îi deserveste de peste 20 de ani. De asemenea, am fost animat de planul de a dezvolta o agricultură antreprenorială modernă și mă bucur că am reușit să ne înțelegem foarte repede pentru a integra firmele noastre într-o piață în continuă creștere”, a completat Ferenc Korponay, proprietar Dachim.

Holding-ul ROCA Agri RDF a fost lansat în iulie 2022 și mai cuprinde în prezent încă 3 companii: RDF SA, RDF Agricultura SRL și Adidana SRL. Compania spunea că până la finalul anului urmărește încă o tranzacție, urmată de încă 1-2 tranzacții anul viitor și de o listare pe bursă, cu target piața principală.

Pentru 2022 compania estimează venituri de până la 700 milioane lei, după rezultate peste așteptări în primul semestru, cu o cifră de afaceri de 300 milioane lei și EBITDA de 14,4 milioane lei, la care se va integra EBITDA de 5,5 milioane lei la S1, respectiv o cifră de afaceri de cca. 110 milioane lei pentru anul 2022 de la Dachim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *