Honda a suspendat exporturile către Rusia. Alți producători auto japonezi sunt așteptați să i se alăture

Redacția mart. 2, 2022 0 comentarii
Honda-e

Producătorul auto japonez Honda a anunțat că a suspendat exporturile de mașini și motociclete către Rusia, semnalând probabilitatea ca mai mulți producători auto japonezi să se alăture companiilor care încetează afacerile cu Rusia după invazia Ucrainei.

Companiile occidentale au respins Moscova în urma invaziei, oprind vânzările în Rusia și chiar spunând că vor renunța la investițiile acolo. Ford Motor și alți producători auto mondiali au spus deja că vor suspenda operațiunile, potrivit Reuters.

Honda a suspendat exporturile către Rusia de miercuri, a declarat un purtător de cuvânt, fără a preciza când a intrat în vigoare suspendarea. Acesta a afirmat că dificultatea în transportul vehiculelor și efectuarea plăților a fost motivul suspendării. Producătorul auto nu are fabrici în Rusia, unde a vândut 1.406 de mașini în anul financiar 2020.

Mazda intenționează, de asemenea, să oprească exporturile de piese auto către Rusia, scrie ziarul Nikkei. În schimb, Nissan își continuă operațiunile în Rusia și monitorizează îndeaproape situația de acolo, a declarat un purtător de cuvânt. Dealerile și birourile sale din Ucraina sunt închise, afirmă acesta.

Nissan a vândut 53.000 de vehicule în Rusia în 2021.

Afacerile Toyota în Rusia continuă în mod normal, deși au existat o întrerupere parțială a livrărilor către țară, a declarat un purtător de cuvânt.

Mitsubishi a declarat marți că ar putea suspenda producția și vânzarea mașinilor sale în Rusia, invocând potențiale întreruperi ale lanțului de aprovizionare ca urmare a sancțiunilor impuse Rusiei.

Mașinile și piesele auto au reprezentat mai mult de jumătate din exporturile Japoniei către Rusia în 2020, potrivit Ministerului de Finanțe.

Sursa foto: Honda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *