Howard G. Buffett, fiul miliardarului Warren Buffett, vine în România pentru a prezenta expoziția foto „Bearing Witness”. Acesta este președintele unei fundații care sprijină Ucraina

3.Muhammed Muheisen, câștigător a două Premii Pulitzer, și Howard G. Buffett, Președinte și CEO al Fundației Howard G. Buffett

Howard Graham Buffett, fiul miliardarului Warren Buffett, va fi prezent în București săptămâna viitoare, pentru expoziția internațională de fotografie „Bearing Witness”, care va cuprinde o colecție de imagini surprinse de acesta și de către fotojurnalistul Muhammed Muheisen, câștigător a două premii Pulitzer, transmite un comunicat de presă. Expoziția va afișa imagini cu cele mai importante evenimente care au avut loc în ultimii 25 de ani, explorând 50 de povești din diverse colțuri ale lumii.

Howard Graham Buffett este președinte și CEO al Fundației Howard G. Buffett.

„Vizitatorii vor putea admira fotografii cu cele mai importante evenimente care au avut loc în ultimii 25 de ani, explorând 50 de povești uimitoare din diverse colțuri ale lumii. Scopul acestei expoziții este de a atrage atenția, de a schimba stereotipurile și de a face auzite vocile celor surprinși în imagini.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

«Bearing Witness» oferă o călătorie vizuală în timp, ilustrând viața în mijlocul haosului, distrugerii, suferinței umane și rezilienței celor prinși în aceste situații. Chiar și în cele mai dificile momente, viața merge înainte. Aceste fotografii nu sunt doar simple imagini; ele reprezintă voci, mesaje și mărturii ce rămân nemuritoare.

«În spatele fotografiilor mele se află oameni care au fost nevoiți să își părăsească casele și visurile, familiile și amintirile și să caute un nou cămin sigur. Nimeni nu își părăsește casa fără a fi forțat să o facă», a declarat Muhammed Muheisen.

«Uneori, mă simt inconfortabil din cauza tragediilor pe care le-am surprins în fotografii. Când sunt în spatele obiectivului, îmi reamintesc de importanța documentării a ceea ce văd și cum acele imagini pot schimba inimile și gândurile oamenilor. Acesta este sistemul meu de sprijin emoțional pe parcursul evenimentelor», a spus Howard G. Buffett.

„Bearing Witness” în turneu prin capitale europene

După expozițiile de succes din Atena, în decembrie anul trecut, dar și cele de anul acesta din Amsterdam în martie și, din iunie până la jumătatea lunii august, în orașul internațional al păcii și justiției, Haga, expoziția foto «Bearing Witness» ajunge acum la București.

Expoziția este deschisă publicului, cu intrare liberă, la Palatul Ghica Victoria, în perioada 19 – 26 septembrie, între orele 12:00 și 19:00.

Despre fotografi:

Muhammed Muheisen este un fotograf de renume mondial, câștigător a două Premii Pulitzer, fotojurnalist și explorator pentru National Geographic, fondator și președinte al organizației olandeze non-profit Everyday Refugees Foundation, Ambasador Global pentru Jordan Tourism Board și Canon. Muheisen a primit titlul de «Cel mai bun Fotograf de Agenție» din partea TIME Magazine în 2013. Din 2001, el a documentat evenimente majore din întreaga lume și, timp de peste un deceniu și jumătate, crizele refugiaților din diferite colțuri ale lumii. În 2023, Muheisen a primit prestigiosul National Geographic Wayfinder Award.

În prezent, documentarul «Finding the Light,» care explorează viața și realizările lui Muhammed Muheisen din seria de documentare «Photographer» realizată de National Geographic, este disponibil pe Disney+ și Hulu.

Howard G. Buffett este fotograf, fermier, conservator, om de afaceri, fost politician, fost șerif și Președinte și CEO al Fundației Howard G. Buffett. Această fundație privată investește în securitatea alimentară globală, mitigarea conflictelor și în eforturile de combatere a traficului de persoane.

De-a lungul anilor, Howard G. Buffett a fost recunoscut pentru abilitățile sale de lider și contribuțiile în domeniul agriculturii, conservării, filantropiei și jurnalismului, primind cele mai înalte distincții acordate unui cetățean străin de guvernele Mexicului, Colombiei, El Salvadorului, Rwandei și Ucrainei pentru activitatea sa în fiecare dintre aceste țări”, arată sursa citată.

Moștenitor al imperiului Buffett

Howard G. Buffett este văzut ca posibil moștenitor al Berkshire Hathaway, conglomeratul miliardarului Warren Buffett.

Este de așteptat ca membrii consiliului de administrație să îl voteze pe Buffett – care face parte din consiliu încă din 1993 – în calitate de președinte fără puteri executive.

În vârstă de 69 de ani, Howard G. Buffett este considerat un păstrător al culturii unice de la Berkshire pe care tatăl său și vechiul său colaborator Charlie Munger au creat-o de-a lungul deceniilor, notează Yahoo Finance. Amploarea conglomeratului financiar necesită o planificare și o supraveghere de specialitate din partea consiliului de la Berkshire.

Afacerile variază de la operarea uneia dintre cele mai importante rețele de căi ferate din SUA, Burlington Northern (BNSF Railway), la sprijinirea pieței imobiliare prin intermediul constructorului de locuințe Clayton Homes.

Buffett are un CV extins în domeniul managementului, de la relații cu investitorii la compania de mărfuri Archer Daniels Midland, până la calitatea de membru al consiliului de administrație al Coca-Cola, băutura preferată a tatălui său și o investiție cu acțiuni în moștenire. Howard G. Buffett s-a retras din conducerea Coca-Cola în 2016, după 17 ani de activitate.

Acesta este acum președintele și CEO la fundația care îi poartă numele, fondată în 1999.

O mare parte din activitatea fundației din ultimii ani a vizat Ucraina, devastată de război. Buffett declara într-un interviu publicat în mai că organizația nonprofit urma să doneze 800 de milioane de dolari acestei țări în 2024 și are în vedere încă 250 de milioane de dolari pentru 2025.

„Va trebui să țin cont de faptul că trebuie doar să fiu prin preajmă pentru a-mi face treaba (la Berkshire – n.red) și a-mi îndeplini responsabilitatea. Așadar, cred că nivelul de risc a ceea ce fac astăzi în viața mea probabil va scădea”, a declarat Buffett. „Nu voi conduce compania ca președinte non-executiv. Sarcina mea va fi să îl sprijin (pe viitorul CEO Greg Abel – n.red.) în toate modurile posibile”, mai explicat acesta.

Adunarea anuală a acționarilor de la Berkshire a marcat o nouă eră pentru „Oracolul din Omaha” (porecla atribuită lui Warren Buffett). A fost prima adunare fără mâna sa dreaptă, Charlie Munger, care a decedat la 28 noiembrie 2023, chiar înainte de a împlini 100 de ani.

Buffett spunea despre Munger că este „arhitectul Berkshire”, iar solicitarea sa adresată acționarilor de a „aplauda împreună cu mine pe Charlie” a fost primită cu urale și ovații în picioare. Printre cei prezenți s-au numărat directorul general al Apple, Tim Cook, directorul general al Citigroup, Jane Fraser, și co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

„În ceea ce privește faptul de a avea un partener, pur și simplu nu mă pot gândi la o conversație pe care am avut-o cu Charlie în care să mă fi indus în eroare”, a spus Buffett ulterior.

Valoarea de piață a Berkshire Hathaway a depășit luna trecută 1.000 de miliarde de dolari, reflectând încrederea investitorilor în conglomeratul pe care Warren Buffett l-a transformat în aproape șase decenii în ceea ce mulți consideră un indicator al economiei americane.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: