IFC, organizație membră a Grupului Banca Mondială, investește 50,8 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank pentru a finanța proiecte din domeniul climei

Raiffeisen Bank 2

International Finance Corporation, organizație membră a Grupului Banca Mondială, investește 50,8 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank, o organizație membră a grupului bancar Raiffeisen, prima emisiune internațională de obligațiuni sustenabile, denominate în euro, a băncii, în vederea diversificării produselor financiare dedicate finanțării inițiativelor sustenabile și incluzive din România.

Fondurile obținute din această emisiune de obligațiuni vor fi folosite pentru a finanța proiecte în domeniul climei, inclusiv prin acordarea de împrumuturi și linii de credit în condiții preferențiale pentru proiecte ecologice, de eficiență energetică și de energie din surse regenerabile și finanțarea proiectelor agricole sustenabile și de transport curat, dar și a anumitor activități sociale, cum ar fi cele din domeniile sănătate, educație, infrastructură primară, locuințe accesibile și generarea de locuri de muncă.

„Ne bucură încrederea acordată de către investitorii instituționali străini și locali, prin participarea la emisiunea noastră inaugurală de euroobligațiuni. Interesul arătat de către piața de capital confirmă, încă o dată, că modelul nostru de banking este unul responsabil, caracterizat de o situație financiară solidă și o preocupare permanentă de a încorpora perspectiva tuturor actorilor relevanți,” a declarat Alina Rus, Director Financiar al RBRO. „De asemenea, suntem încântați de parteneriatul pe termen lung cu IFC și de sprijinul ferm pe care îl acordă angajamentului nostru de a promova o dezvoltare durabilă și incluzivă a economiei românești.”

Se așteaptă ca emisiunea de obligațiuni să îndeplinească Cerințele minime de fonduri proprii și de pasive eligibile (MREL) impuse în temeiul Directivei privind redresarea și rezoluția bancară a Uniunii Europene. Această cerință de reglementare urmărește să asigure că băncile au capacitate de a absorbi pierderile și că salvarea instituțiilor financiare nu este finanțată de contribuabili.

„În anii următori, economia României are potențialul de a continua să asigure convergența către nivelul de trai din UE, eliminând, în același timp, și restul inegalităților sociale și teritoriale. Dar acest lucru va necesita un mai bun acces la finanțare”, a declarat Ary Naïm, Director IFC pentru Europa Centrală și de Sud. „Prin acest parteneriat, IFC își propune să continue să promoveze un sector bancar și o piață locală de capital reziliente, cu un angajament solid față de sustenabilitate și incluziune.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *