IKEA reacționează la ironiile publicului privind salariul mic pe care îl oferă angajaților din Timișoara. Compania spune că salariul net oferit începe de la 3.000 de lei pe lună, în care sunt incluse și tichetele de masă

Redacția feb. 28, 2023 2 comentarii
IKEA

După o mulțime de comentarii în spațiul public privind salariul pe care îl oferă angajaților, de 2.000 de lei, reprezentanții IKEA transmit că salariu net pornește de la 3.000 de lei lunar fix, în care sunt incluse tichetele de masă, decontarea lunară a transportului, potrivit unui mesaj transmis de companie.

„Pentru IKEA, bunăstarea angajaților noștri reprezintă o prioritate după care ne ghidăm în tot ceea ce facem. Astfel, ne-am luat angajamentul să oferim un sistem de salarizare corect, incluziv și competitiv pentru toți colegii noștri, iar din acest motiv nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie. Salariile oferite de IKEA sunt stabilite în baza unui studiu amănunțit, care include un proces de evaluare a pieței din zona respectivă. Salariul net pentru colegii noștri din Timișoara pornește de la 3.000 de lei lunar fix, acesta incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului. În funcție de turele în care lucrează, angajații noștri primesc sporuri de weekend și de noapte, astfel adăugându-se o valoare adițională cuprinsă între 10% sau 35% la salariul lor final. În plus, dorim să ne respectăm angajamentul de a veni în sprijinul colegilor noștri cu cât mai multe beneficii adiționale posibile. Printre aceste beneficii se găsesc serviciile medicale gratuite, prin intermediul abonamentelor medicale private sau a asigurării de sănătate, fond de pensie privată, programul de bonus anual IKEA, indemnizația pentru work from home, voucherele de vacanță, cadourile pentru zilele de naștere și aniversările de muncă, reducerile de 15% la majoritatea produselor IKEA din magazinele din România, dar și reduceri în valoare de 30% la produsele din Magazinul cu Produse Suedeze și la aproape 2.000 de produse de amenajare a locuinței și de economisire a energiei în magazinele IKEA din toată țara”, potrivit reprezentanților IKEA.

Reprezentanții companiei amintesc și de beneficii precum sprijin parental adițional, cum ar fi o lună de vacanță suplimentară față de cea prevăzută de lege pentru tați, astfel încât ei să o poată fi alături de copiii lor de îndată ce partenerele lor se întorc la muncă, precum și posibilitatea ca mamele și tații să lucreze o lună part-time, atunci când revin din concediul parental și să primească salariu pentru muncă full-time, precum și multe altele.

IKEA spune că procesul de recrutare în masă a fost demarat la 1 februarie 2023 și nu a influențat în niciun fel planurile de deschidere a magazinului.

Compania se pregătește să deschidă al treilea magazin din România, la Timișoara și a început o amplă campanie de recrutare. IKEA a intrat în atenția publicului când pe anunțurile de angajare distribuite pe Facebook au apărut mai multe comentarii în care oamenii spuneau că IKEA oferă un salariu foarte mic, de 1.800-2.000 de lei net, plus bonusuri de masă.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. Din 3000 de lei …600 de lei bonuri de masă , decontare transport ( doar dacă ești din afara orașului. , în oraș nu se decontează ). 300 lei … Cât este salariul oferit în mână de IKEA. ???? MAXIM 2100 lei și în acești bani au pretenția la după sâmbete și două duminici să vii la muncă ( cu cerere compactată de angajat …. îi rogi frumos în scris să te primească la muncă voluntar ) …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *