Ikea va reduce salariul angajaților nevaccinați din Marea Britanie care se infectează cu COVID și sunt forțați să se autoizoleze

Redacția ian. 10, 2022 0 comentarii
IKEA_Romania

Ikea va reduce salariul pentru angajații din Marea Britanie care nu s-au vaccinat anti-COVID și care vor fi nevoiți să se autoizoleze în cazul în care se infectează. Retailerul a recunoscut că este o măsură sensibilă, însă reprezentanții au spus că politica firmei ar trebuie să evolueze odată cu schimbarea circumstanțelor, informează BBC.

Ikea nu este singura companie care vrea să introducă astfel de măsuri. În SUA mai multe companii au început să penalizeze lucrătorii nevaccinați. Companiile vor să impună astfel de sancțiuni pe măsură ce se luptă cu lipsă de personal și costuri în creștere.

La Ikea, lucrătorii nevaccinați care iau COVID și trebuie să se izoleze ar putea primi acum doar circa 96 lire sterline pe săptămână. Salariile medii la Ikea sunt între aproximativ 400 și 450 de lire sterline, în funcție de locație.

Reprezentanții companiei, care are aproximativ 10.000 de angajați în Marea Britanie, a declarat că persoanele complet vaccinate sau cei care nu se pot vaccina din cauza unei boli vor primi salariu integral în cazul în care se îmbolnăvesc de COVID și se autoizolează.

În Anglia, persoanele care sunt vaccinate cu cel puțin două doze nu trebuie să se autoizoleze dacă au fost în contact strâns cu cineva infectat cu COVID. Persoanele nevaccinate contactate prin sistemul guvernamental de testare și urmărire trebuie încă să se izoleze prin lege.

Sursa foto: IKEA Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *