Immofinanz, profit net de 295,7 mil. euro la nouă luni. Austriecii vor finaliza modernizarea Bucharest Financial Plaza în 2024

blocul bancorex, bucharest financial plaza

Investitorul și dezvoltatorul austriac Immofinanz a finalizat primele nouă luni ale anului cu un profit net de 295,7 milioane de euro pe toat piețele pe care e prezentă. Compania are opt clădiri de birouri și cinci centre de retail pe piața românească, cu o valoare de 777,7 milioane de euro, dar mai deține și terenuri care vor fi vândute sau dezvoltate. Grupul vrea să depășească șase miliarde de euro, din dezvoltări și achiziții, valoarea proprietăților deținute la nivel european în 2022.

Immofinanz a încasat 11,7 milioane de euro din chirii anul acesta, cu 0,8% sub nivelul din 2020.

Compania are, în prezent, proprietăți de peste cinci miliarde de euro. De asemenea, Immofinanz are în modernizare sau dezvoltare 11 proprietăți dintre care trei în România, printre care se află și Bucharest Financial Plaza, cumpărat în această primăvară cu 36 de milioane de euro.

Clădirea va fi transformată în myhive Victoriei, va avea la finalizarea modernizării 22.700 mp, va valora, alături de celelelate două proprietăți, 148 de milioane euro și va aduce, alături de celelalte proprietăți, chirii estimate de 10,8 milioane de euro. Pentru myhive Victoriei lucrările de modernizare se vor încheia în 2024.

Compania deține opt clădiri e birouri în România, de 182.000 mp, cu o valoare de 285,3 milioane de euro, și ocupate în proporție de 82,2%. Birourile Immofinanz aduc venituri din chirii de 4,7 milioane de euro pe an.

Proprietățile de retail ale companiei austrice, cinci la număr, au o suprafață totală de 149,5 milioane de euro și sunt evaluate la 327,5 milioane de euro. Mall-urile Immofinanz din România au un grad de ocupare de 94,1% și aduc venituri anuale de șapte milioane de euro din chirii.

Sursa foto: Immofinanz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *