Impact, venituri și profit în scădere în primele nouă luni ale anului, dar perspectivele sunt bune

Redacția nov. 15, 2021 0 comentarii
greenfield, impact

Impact Developer & Contractor a înregistrat o creștere cu 51% a numărului de locuințe contractate în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, au fost încheiate pre-vânzări și rezervări pentru 379 de unități locative, cu o valoare totală de 40,9 milioane euro. Compania a obținut vânzări de 109,5 milioane de lei și un profit brut de 36 milioane de lei la nouă luni din 2021, în scădere de la venituri de 135,3 milioane lei și 51 milioane de lei profit brut în același interval din 2020.

Compania avea, la finalul primelor nouă luni ale anului, autorizații de construire pentru 1.264 de apartamente în Greenfield Băneasa din București și 359 de locuințe în Boreal Plus din Constanța. În același timp, societatea se află într-un stadiu avansat de autorizare pentru încă 2.655 de unități, prognozând astfel o dublare a volumului de construcție în viitorul apropiat.

Ca parte a strategiei de expansiune și în alte mari orașe ale țării, societatea deține aproximativ 73,5 de hectare de teren în București, Constanța, Iași și Oradea, pe care dezvoltă 6 proiecte: Greenfield Băneasa (extindere, București), Boreal Plus (Constanța), Greenfield Copou (Iași), Luxuria CityCenter (București), Greenfield West (București) și Lotus (Oradea).

Proiectele însumează circa 12.404 apartamente, care au o valoare de piață aproximativă de 1,8 miliarde euro, din care 906
milioane euro sunt estimați a fi investiți în perioada 2022-2027.

”Ne apropiem de atingerea unui alt obiectiv din planul nostru de dezvoltare pe termen mediu, care în mod cert a sporit atractivitatea ansamblului Greenfield Băneasa: finalizarea celui mai mare centru comunitar dintr-un cartier rezidențial. Acesta cuprinde o rețea extinsă de magazine care vor acoperi necesitățile imediate ale comunității, un impresionant spațiu de wellness dotat cu sală de sport de 1.114 mp, elemente de SPA, terenuri de tenis, squash, sală de spinning, bazin semiolimpic si piscină
exterioară. În luna septembrie, s-a eliberat și autorizația de construire pentru prima școală și grădiniță publice care vor fi construite într-un ansamblu rezidențial nou și care sunt estimate să deservească întreaga comunitate începând cu anul școlar 2023-2024. Aceste noi unități de învățământ vor fi construite la standarde europene și vor acomoda 780 de copii în ciclul gimnazial și 150 de copii la grădiniță” a declarat Constantin Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.

În perioada ianuarie-septembrie 2021, Impact a tranzacționat 145 de apartamente, dintre care 121 de apartamente în ansamblul Luxuria Residence din Expoziției, 21 de unități în Greenfield Băneasa și 3 apartamente în alte proiecte dezvoltate de Impact în trecut. La data de 30 septembrie 2021, apartamentele finalizate în cartierul din nordul Capitalei, Greenfield Băneasa, erau vândute în proporție de 99%.

Societatea se află la începutul unei noi strategii de dezvoltare, prin care se  urmărește dezvoltarea în paralel în cel puțin șase locații la nivelul țării, în diverse zone cu potențial. Prin acoperirea geografică vastă Impact va livra în mod continuu apartamente la standarde de sustenabilitate BREEAM Excellent și nZEB (pentru proiectele autorizate de la 1 ianuarie 2021), care oferă un nivel ridicat de calitate a locuirii, protejând în același timp mediul înconjurător.

Cu toate că se află la începutul ciclului de producție pentru majoritatea proiectelor în dezvoltare, având astfel un stoc redus de locuințe finalizate, societatea a înregistrat venituri de 22,29 milioane euro în primele 9 luni ale anului și un profit de 7,33 milioane euro.

Pentru a-și consolida activitatea conform strategiei de dezvoltare, compania Impact și-a majorat capitalul social la suma de 393,75 milioane lei în luna iunie, prin încorporarea de prime de capital și parte din rezultatul reportat. Până la finalul anului, Impact va suplimenta numărul de unități aflate în dezvoltare până la 2.500, construind astfel bazele pentru implementarea strategiei de
dezvoltare pe 6 ani publicată pe site-ul societății, care presupune dezvoltarea a 10.000 de apartamente în următorii 6 ani, cele mai multe în București. Pentru asta, dezvoltatorul a anunțat la BVB că va construi 1,25 milioane mp, cu o investiție de 1,4 miliarde de euro.

Sursa foto: Impact SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *