În fața frondei în creștere a salariaților, Apple amână revenirea la birouri

Apple, Tim Cook

Apple a amânat cel puțin până la jumătatea lunii octombrie revenirea angajaților la birou pentru trei zile pe săptămână, în fața unei mișcări de frondă a salariaților și a creșterii numărului de infectări cu varianta Delta a coronavirusului, scrie BFM TV, care citează Bloomberg.

De asemenea, Apple va da angajaților un preaviz de cel puțin o lună îaninte de a le cere să revină din nou la birouri. Inițial, gigantul IT ceruse revenirea la birou din luna septembrie, pentru cel puțin trei zile săptămânal.

Compania devine astfel unul dintre primii giganți ai sectorului tech care amână planurile de revenire la birouri.

Solicitarea Apple de revenire la birouri a generat o mișcare de frondă în rândul angajaților, care a căpătat amploare. Salariații cereau ca cei care doresc să poată să lucreze de acasă și au acuzat decizii rigide ale conducerii.

Potrivit unei informații The Verge, Apple a început să refuze din ce în ce mai multe cereri de telemuncă, impunând condiții stricte. Chiar și cereri punctuale au fost refuzate.

Mai mulți angajați au declarat că societatea a cerut salariaților care doreau să lucreze integral de acasă să prezinte un dosar medical care să justifice acest lucru.

Furia nu încetează să crească și pe un canal Slack care reunește 6.000 de membri din ce în ce mai mulți salariați afirmă că sunt gata să demisioneze dacă Apple persistă în această logică.

De notat că deficitul de personal specializat în această industrie permite angajaților o poziție de forță.

Foto: Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.