În România s-au înregistrat de la începutul anului circa 100.000 de noi locuri de muncă, spune Ministrul Muncii

Redacția iul. 9, 2021 0 comentarii
semnare contract pixabay

În România s-au înregistrat de la începutul anului circa 100.000 de noi locuri de muncă, spune Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan. La început de iulie, la nivel național sunt disponibile la început aproximativ 20.000 de locuri de muncă, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

“De la 1 ianuarie 2021 până în acest moment, în România au apărut aproximativ 100.000 locuri de muncă. Avem aproximativ 100.000 de salariaţi şi cam tot atâtea contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Acest trend este un trend încurajator şi vreau să vă spun că o creştere semnificativă a numărului de locuri de muncă s-a realizat în ultimele două luni, cu aproximativ 20.000 de locuri de muncă nou create pe lună, în condiţiile în care, chiar dacă este perioadă sezonieră, numărul de contracte part time a scăzut”, a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Aceasta a spus că, totuşi, “este loc de mai mult”.

Raluca Turcan a participat, vineri, la deschiderea Bursei locurilor de muncă organizată de AJOFM Cluj, unde s-au oferit 1.800 locuri de muncă. Pentru 850 dintre acestea au fost selectaţi candidaţi, iar alte 278 de locuri de muncă au fost ocupate pe loc.

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile la început de iulie 20.012 locuri de muncă la nivel naţional

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *