În timp ce angajaților nevaccinați din Marea Britanie li se va reduce plata pentru concediul medical în cazul în care se infectează cu COVID, Ikea România asigură că astfel de măsuri nu se vor aplica curând și la noi în țară

IKEA

Ikea va reduce plata concediului medical pentru angajații nevaccinați din Marea Britanie care se infectează cu COVID și care sunt nevoiți să se autoizoleze în urma identificării ca fiind contact apropiat al unei persoane cu COVID. În contextul în care din ce în ce mai multe companii din străinătate iau decizia de a sancționa personalul care nu vrea să se imunizeze, așa cum este în cazul companiilor bancare americane, Citigroup și JPMorgan, fie prin concedierea angajaților, fie prin reducerea platei a concediului medical, în România companiile nu se grăbesc să ia decizii la fel de stricte.

Într-o declarație acordată pentru Economedia, în urma evenimentelor întâmplate în Ikea din Marea Britanie, compania a dat de înțeles că astfel de măsuri stricte cu privire la tăierea concediului medical plătit nu se vor aplica prea curând și în România.

„Cazul la care se face referire este legat de o politică specifică privind vaccinurile din Regatul Unit și nu se aplică tuturor piețelor în care Ingka își desfășoară activitatea. Ingka respectă întotdeauna legile și reglementările locale legate atât de vaccinare, cât și de testare, iar în România, toate compensațiile pentru absența din cauza unei boli respectă cadrul legal românesc cu care IKEA România se conformează pe deplin. În plus, Ingka nu va deduce niciun salariu în cazul vaccinării împotriva COVID-19 în timpul programului de lucru sau pentru concediu medical a doua zi după vaccinare din cauza oricăror efecte secundare”, informează Ikea România.

De asemenea, compania a transmis că, deși sănătatea și siguranța angajaților este cea mai mare prioritate pentru Ikea România, respectă în continuare dreptul echipei de a se vaccina sau nu.

„Sănătatea și siguranța clienților și colegilor noștri au fost întotdeauna cea mai mare prioritate pentru noi, iar pandemia de Covid-19 ne-a amplificat și mai mult atenția în această direcție. Testarea și vaccinarea s-au dovedit utile în asigurarea sănătății, siguranței și bunăstării clienților, colegilor și partenerilor noștri, astfel, le sprijinim pe deplin pe ambele. În același timp, respectăm dreptul colegilor de a decide să se vaccineze sau nu”, declară compania.

Angajații nevaccinați din Marea Britanie care iau COVID și trebuie să se izoleze ar putea primi acum doar circa 96 lire sterline pe săptămână. Salariile medii la Ikea sunt între aproximativ 400 și 450 de lire sterline, în funcție de locație. Reprezentanții companiei au declarat că persoanele complet vaccinate sau cei care nu se pot vaccina din cauza unei boli vor primi salariu integral în cazul în care se îmbolnăvesc de COVID și se autoizolează.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.