O altă mare bancă din SUA se alătură Citigroup în privința vaccinării obligatorie. JPMorgan sugerează că personalul nevaccinat din New York și-ar putea pierde locul de muncă

vaccinare, angajati, companii

Jamie Dimon, CEO-ul băncii americane JPMorgan, a sugerat că personalul nevaccinat care lucrează fizic în New York și-ar putea pierde locurile de muncă dacă nu se vaccinează împotriva COVID-19, scrie Business Insider.

JPMorgan nu a cerut anterior ca personalul să fie vaccinat, ci i-a îndemnat pe angajați să facă acest lucru. Cu toate acestea, Dimon a spus că banca își ajustează politica privind vaccinurile în cadrul muncii fizice pentru a respecta regulile sanitare la nivel local.

Din 27 decembrie, toate companiile din sectorul public din New York trebuie să ceară un act prin care angajații pot dovedi că s-au vaccinat. Banca introdusese deja reguli prin care doar vizitatorii vaccinați aveau voie să intre în cele nouă birouri ale sale din New York.

„Facem acest pas pentru că avem rate foarte mari de vaccinare în rândul angajaților noștri. Cu rate cu mult peste 90%, pare nedrept să le cerem angajaților noștri vaccinați să poarte măști toată ziua la birouri”, a precizat compania.

Personalul nevaccinat a fost rugat să lucreze temporar de acasă până când se iau în considerare soluții alternative. Dimon, care este și președintele băncii, a declarat pentru CNBC că 97% din personalul băncii din New York este în prezent vaccinat.

Săptămâna trecută, Citigroup, o altă companie de servicii financiare americană cu sediul în New York, a impus angajaților săi vaccinarea până pe 14 ianuarie. În caz contrar, angajații ar putea fi concediați la sfârșitul lunii.

Meta, fosta Facebook, a anunțat că tot personalul care lucrează la birou va trebui să fie vaccinat cu doza booster până în martie.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *