În ton cu vremurile! Rezervele Statului cumpără și pune deoparte sute de tone de conserve pentru refugiați, în valoare de 146 de milioane lei

conserve Sursa foto Pixabay

Administrația Rezervele Statului a lansat în SICAP o licitație pentru un contract cadru cu o valoare maximală de 146 de milioane lei pentru cumpărarea de conserve.

Sunt sute de tone de conserve de carne de porc, pateu, tocană sau ciorbă vizate de RS, împărțite în 160 de loturi, fiecare a câte 40 de tone, după cum urmează:

„Conserve din carne de porc în suc propriu 0,300 kg./cut. cu cheiță (EO), conserve din pateu de ficat (de porc) 0,200 kg./cut. cu cheiță (EO), conserve din carne cu legume (ciorbă) 0,400 kg./buc. cu cheiță (EO), conserve din carne cu legume (tocană) 0,300 kg./buc. cu cheiță (EO) sau ambalaj din sticlă și conserve din legume (tocană) 0,300 kg./buc. cu cheită sau ambalaj din sticlă, împărţite pe loturi, astfel: – Lot 1 – 39 – maxim 39.999,90 kg. conserve din carne de porc în suc propriu, pentru fiecare lot în parte; – Lot 40 – maxim 40.003,80 kg. conserve din carne de porc în suc propriu,  Lot 41 – 80 – maxim 40.000,00 kg. conserve din pateu de ficat (de porc), pentru fiecare lot în parte, – Lot 81 – 100 – maxim 40.000,00 kg. conserve din carne cu legume (ciorbă), pentru fiecare lot în parte, condiții tehnice de calitate conform Caiet de sarcini; – Lot 101 – 119 – maxim 39.999,90 kg. conserve din carne cu legume (tocană), pentru fiecare lot în parte; – Lot 120 – maxim 40.001,70 kg. conserve din carne cu legume (tocană), – Lot 121 – 159 – maxim 39.999,90 kg. conserve din legume (tocană), pentru fiecare lot în parte; – Lot 160 – maxim 40.003,80 kg. conserve din legume (tocană)”.

„Urmare a situației tensionate în context regional, se preconizează primirea unui val major de refugiați ucraineni pe teritoriul României”, arată documentația de atribuire, care susține că astfel se creează „necesitatea pregătirii pentru o posibilă asistență a migranților” și a „intervenției cu operativitate pentru organizarea unei tabere de migranți amenajată pe teritoriul României.

Livrările se vor întinde pe 4 ani, ofertele se deschid în 27 iunie.

Administrația Națională Rezervele Statului și Probleme Speciale are atribuții în domeniul acordării de ajutoare umanitare, a reîntregirii și constituirii stocurilor rezervă de stat.

Rezerve Statului fac periodic achiziții de alimente, pentru refacerea stocurilor. Totuși, în ultimii ani, o achiziție atât de mare, strict pentru produse conservabile, nu a mai fost făcută. În iulie 2020, spre exemplu, Administrația făcea licitație de 30 de milioane de lei pentru alimente de strictă necesitate: diverse conserve, ulei, orez, mălai, făină, paste, zahăr, apă. „Contract de furnizare brânză topită, cașcaval, lapte praf, conserve din carne cu legume (tocană), conserve din carne cu legume (ciorbă), conserve din legume (tocană), conserve din carne de porc în suc propriu, conserve din pateu de ficat, făină albă de grâu, mălai superior, paste făinoase, ulei rafinat din floarea soarelui, zahăr tos, apă minerală naturală, necarbogazoasă (plată), orez”, arăta licitația de atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *