Inaugurare cu repetiție pe Magistrala M 2 Berceni-Pipera. Stația de metrou Tudor Arghezi va fi deschisă până pe 15 noiembrie. Ciolacu, Grindeanu și Băluță au tăiat panglica încă din decembrie 2022

M 2 Berceni

Stația de metrou Tudor Arghezi pe Magistrala M 2 Berceni-Pipera va fi deschisă ,,cel mai târziu pe 15 noiembrie” (2023) a transmis vineri, 22 septembrie, Primăria Sectorului 4. Va fi a doua ,,inaugurare” a stației pe care a construit-o Primăria Sectorului 4 după inaugurarea din decembrie 2022 atunci când Marcel Ciolacu (președinte PSD și al Camerei Deputaților), ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și Primarul Daniel Băluță au ,,tăiat panglica”.

Stația a costat 50 de milioane de Euro, fonduri europene. Linia de metrou și stația Tudor Arghezi sunt construite la suprafață, iar investiția s-a făcut cu fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Constructorul este o asociere de firme românești: Somet – Tiab-UTI-Construcții Erbașu, iar testele durează o lună, două :  „Testele pot dura o lună sau cel puțin două luni în funcție de rezultatele pe care le vom obține de atingere a parametrilor tehnici proiectați, adică în trimestrul 2 din 2023, martie, aprilie”, spunea în decembrie 2022 directoarea Metrorex Mariana Miclăuș.

,,Stația de metrou „Tudor Arghezi”, singura astfel de facilitate, construită de o autoritate locală în România, va intra în circuitul normal de transport public de călători, gestionat de Metrorex, cel mai târziu la jumătatea lunii noiembrie. Urmare a întâlnirilor de lucru, ce au avut loc recent între primarul Sectorului 4, Daniel Băluță și reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai S.C. Metrorex S.A., a fost agreat un calendar de activități punctuale, la finalul cărora, mai exact, în data de 15 noiembrie cel târziu, stația „Tudor Arghezi” să fie dată în folosință. ” a transmis Primăria sectorului 4.

„Investiția comunității Sectorului 4 trebuie să intre cât mai repede cu putință în folosință publicului! De aceea, mulțumesc tuturor instituțiilor implicate în acest proiect, pentru sprijinul depus în procesul de accelerare a procedurilor necesare punerii în funcțiune a noii facilități de transport” a spus Primarul Daniel Băluță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *