Încă o piedică pe Autostrada Transilvania: Compania de Autostrăzi a reziliat contractul cu constructorul român Straco, după ce progresul din ultimele 5 luni pe tronsonul Chețani – Câmpia Turzii a fost de doar 1%

G4Media mart. 11, 2021 0 comentarii
autostrada transilvania, basculante

Compania Națională de Autostrăzi (CNAIR) a reziliat joi contractul cu constructorul român Straco, după ce progresul din ultimele 5 luni a fost de doar 1% pe tronsonul Chețani – Câmpia Turzii, parte a Autostrăzii A3 Transilvania. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Rezilierea contractului duce automat la o nouă procedură de licitație pentru acest tronson.

”Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanță în dezvoltarea infrastructurii și a României, în general. Constructorul acestui lot, ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți, a beneficiat de toată bunăvoința autorităților române, dar a sosit momentul în care trebuie să spunem „Destul!”, a scris Drulă pe Facebook.

Tronsonul de 15,7 km din A3 trebuia construit de o asociere de firme românești, compusă din Straco Group, Specialist Consultin și Total Road. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în vara anului 2016, și termenul inițial de finalizare era finalul anului 2017. În acest moment, stadiul lucrărilor este de doar 40%.

Drulă susține că problema a fost oferta subevaluată: ”valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei. Termenele erau de 4 luni proiectare și 12 luni execuție pentru un segment de autostradă în relief foarte ușor”.

Foto: Lucrări pe Autostrada A3 / Captură Youtube

sursa foto: Captură Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *