Încă un eșec pentru Evergrande. Planul de a vinde divizia de servicii imobiliare a picat

Carmen Radu oct. 20, 2021 0 comentarii
evergrande proiect

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande a anunțat că planul de a vinde unitatea sa de servicii imobiliare a picat. Compania spera să obțină astfel 2,6 miliarde de dolari pentru a mai diminua presiunea datoriilor care o apasă, scriu Financial Times, CNBC și WSJ.

Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, cu datorii de peste 300 de miliarde de dolari, a fost cuprins de o criză de lichidități care a determinat o îngrijorare la nivel global cu privire la starea deteriorată de sănătate a vastului sector imobiliar din China.

Rivalul Hopson Development urma să cumpere un pachet de 51% din unitatea de servicii imobiliare a Evergrande, pentru 2,6 miliarde de dolari, însă acordul dintre cele două firme a căzut.

Companiile au declarat separat, în anunțuri la Bursa de Valori din Hong Kong, că nu au putut să cadă de acord asupra termenilor înțelegerii.

Hopson Development a precizat că Evergrande a anunțat rezilierea acordului pe 13 octombrie.

Într-o declarație pe piața bursieră, președintele și fondatorul grupului Evergrande, Hui Ka Yan, a declarat că compania „va depune toate eforturile pentru a negocia reînnoirea sau prelungirea împrumuturilor sale sau alte acorduri alternative cu creditorii săi”, după prăbușirea tranzacției.

„Nu există nicio garanție că grupul își va putea îndeplini obligațiile financiare în temeiul documentelor de finanțare relevante și al altor contracte”, a adăugat el.

În ultimele săptămâni, Evergrande s-a străduit să facă plăți pentru datoriile scadente. Gigantul imobiliar îndatorat ar fi ratat plata dobânzilor către investitorii străini de două ori în septembrie.

Compania a luat măsuri pentru a strânge banii datorați clienților, investitorilor și furnizorilor. Anterior, a spus că vinde o participație de 1,5 miliarde de dolari pe care o deținea într-o bancă comercială. Cu toate acestea, mulți se așteaptă ca dezvoltatorul să necesite una dintre cele mai mari restructurări din istoria Chinei.

Sursa foto: Evergrande

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *