Încep să apară probleme pentru importatorii ruși de produse alimentare: Partenerii externi cer plata integrală în avans pentru mărfurile livrate

rosii ardei mere legume fructe alimentara piata taraba agricultura fermieri pexels

Marii importatori ruși au început să fie refuzați de furnizorii din străinătate, din cauza sancțiunilor internaționale și a suspendării transportului naval în mările Neagră și Azov, a declarat Dmitry Vostrikov, director executiv al asociației Rusprodsoyuz, pentru Vedomosti. Alți doi mari importatori au confirmat informația.

Este vorba, în principal, de legume și fructe, dar aceeași problemă a început să apară la importul de produse precum alcool, fructe, ulei de palmier etc.

Potrivit Vostrikov, mulți parteneri externi, în principal cei din Uniunea Europeană, au început deja să ceară plata integrală în avans pentru comenzile din Rusia.

Potrivit unor surse din comerțul rusesc citate de Vedomosti, toate contractele internaționale implică plata în valută și nimeni nu înțelege încă cum vor funcționa exact sancțiunile internaționale, în special cele care vizează restricționarea marilor bănci rusești la plata în valute.

Sursele citate au susținut însă că este vorba de cazuri izolate, care afectează în special importul de cartofi (majoritatea din Egipt) și de fructe precum banane, portocale sau mere.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.