Incident la Centrala Nucleară de la Cernavodă, cu ”ușoare scăpări de clor”. Compania anunță că evenimentul nu a avut impact de mediu și nici asupra funcționării centralei

G4Media iun. 15, 2021 0 comentarii

Un incident a avut loc mrți dimineață la Centrala Nucleară de la Cernavodă, unde pe platforma centralei, în afara instalației nuclearo-electrice, au fost înregistrate ”ușoare scăpări de clor” ca urmare a defectarii unui recipient de clor, potrivit unui comunicat al companiei SN Nuclearelectrica SA.

Incidentul a avut loc în zona non-radiologica, iar compania transmite că situatia a fost remediata imediat, iar spatiul de lucru ventilat.

Un angajat care se afla în incinta stației de clorinare la momentul defectării a fost transportat la spital pentru investigații, fiind în afara oricarui pericol, potrivit companiei.

Compania cu capital majoritar de stat arată în comunicat că ”evenimentul nu a avut impact asupra securitatii nucleare, protectiei mediului si populatiei” și nu a afectat operarea unitatilor de la CNE Cernavoda. (Foto: Centrala nucleară de la Cernavodă (sursa: site-ul oficial)

Foto: Centrala nucleară de la Cernavodă (sursa: site-ul oficial)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *