Infrastructură și pentru bazele aeriene MAPN : CNAIR lansează o nouă licitație pentru proiectarea nodurilor rutiere de la Boboc-conexiune cu Autostrada Moldovei și Borcea- Autostrada Soarelui. Nod rutier și la Clinceni pe Autostrada Bucureștiului

Baza 86 Borcea

CNAIR a lansat o nouă licitație pentru proiectarea nodurilor rutiere de la Boboc, județul Buzău, legătura cu Autostrada Moldovei A 7 și Borcea, legătura la Autostrada Soarelui. La Boboc și Borcea sunt bazele aeriene MAPN. Prima licitație pentru studiul de prefezabilitate și fezabilitate lansată în 2022 a fost anulată în aprilie 2023 ca urmare a ofertelor neconforme. Contractele lansate în 2022 erau finanțate prin CEF-Mobilitate Militară, iar acum sunt finanțate prin Programul Transport 2021-2027. În plus, față de procedura din 2022, noua licitație include și nodul rutier de la Clinceni, Ilfov, pe Autostrada Bucureștiului A 0. Nodul rutier de la Boboc va fi pe A 7 secțiunea Buzău-Focșani, lotul 2 Vadu Pașii-Râmnicu Sărat (30 km.) promis de ministrul Grindeanu pentru 2024, deși UMB are termen în contract 2025. Nodul de la Fetești-Borcea va fi proiectat între nodurile de la Drajna și Fetești. Nodul de la Clinceni va fi realizat pe semi inelul sudic al Autostrăzii A 0, lotul 3 -Aktor.

,,Obiectul prezentului Contract de Servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Noduri rutiere pentru asigurare conectivitate la Autostrada A7, Tronson Buzau – Focsani in zona Boboc – Cochirleanca, Autostrada A2 in zona Fetesti-Borcea si la Autostrada A0 in zona Clinceni, in conformitate cu prevederile Caietului de Sarcini si ale legislatiei in domeniu. In cadrul contractului se vor presta urmatoarele servicii si se vor elabora urmatoarele documente: • Expertiza Tehnica pentru fiecare nod rutier aferent Proiectului; • Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru fiecare nod rutier aferent Proiectului, tinand cont de aplicabilitatea in totalitate a legislatiei in vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.) ” – documentație SEAP.

Documentația este luată copy-paste din caietul de sarcini anterior (n.r apel de proiecte 2022-2023) și completată cu nodul Clinceni- A0.

Valoarea contractului finanțat din PT este cuprinsă între 2,1 și 2,5 milioane lei, iar durata de 8 luni. Ofertele pot fi depuse până la data de 18 martie 2024. În cadrul proiectului, studiul de fezabilitate are o durată de 7 luni, iar expertiza tehnică 3 luni. Caietul de sarcini este întocmit încă din iunie 2023, potrivit documentelor pe care le-a consultat Economedia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *