ING Bank renunță la serviciul de plată cu telefonul ING Pay

ING Bank Sursa foto: ING Bank

ING Bank, una dintre băncile din top 10 din România, anunță că renunță începând cu data de 12 septembrie 2024 la serviciul ING Pay, disponibil în aplicația Home Bank a băncii, iar clienții vor putea plăti cu telefonul folosing Google Pay sau alte aplicații de tip portofel electronic acceptate de bancă, cum ar fi Apple Pay și Garmin Pay. Banca mai renunță și la o serie de alte servicii și modifică o serie de comisioane.

„Din 12 septembrie 2024, cardurile ING Pay (de debit și/sau credit) se vor retrage din oferta ING Bank, acestea nemaiputând fi utilizate pentru plata cu telefonul de către utilizatorii Android, pentru plăți la comercianți sau pentru retrageri de numerar de la ATM-urile cu funcționalitate contactless”, este anunțul băncii către clienți.

Banca spune că clienții își pot înrola cardul fizic sau cardul virtual în Google Pay:

• direct din portofelul electronic

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

• direct din Home’Bank → alegi cardul din Cardurile mele → Detalii card → Adaugă în Google Pay și, după înrolare, poți plăti cu telefonul la comercianți sau poți face plăți online sau retrageri de numerar de la ATM-urile contactless. Trebuie doar să ai grijă ca în setările telefonului tău, Google Pay să fie selectat ca soluție de plată cu telefonul.

Banca a realizat și un video unde sunt explicați pașii ce trebuie urmați pentru adăugarea serviciului Google Pay.

ING Bank România a lansat serviciul de plată cu telefonul mobil ING Pay pentru clienții persoane fizice în 2018.

ING Bank anunță că renunță și la serviciul de retragere numerar pe bază de cod. „Pentru că deja poți efectua retrageri fără card fizic prin funcția NFC a telefonului direct de la orice ATM ce are funcția contactless, începând cu iulie 2024, serviciul de retragere numerar pe bază de cod generat din Home’Bank nu va mai fi disponibil”, este mesajul băncii.

De asemenea, banca renunță și la Digipass, singura metodă de autentificare în Home’Bank urmând să fie parola. „Fie că ai avut toate variantele de digipass pe care le-a oferit ING sau doar îți amintești vag că l-ai văzut la alții, află că din 15 octombrie 2024 digipassul ING devine istorie. Singura metodă de autentificare și autorizare tranzacții (inclusiv pentru plățile efectuate cu cardul pe internet pentru care este necesar să te autentificăm strict) și instrucțiuni (ex. actualizare date) în Home’Bank devine parola. Dacă ai păstrat digipass-ul și îl folosești în continuare, nu are de ce sa te îngrijoreze această schimbare, pentru că logarea cu parola este la fel de sigură (completată de datele biometrice, dacă le preferi)”, arată banca.

Banca mai modifică și limita de 3.000 RON/tranzacție, pentru plata către un prieten / AliasPay și Cererile de plată,
pentru următoarele servicii, astfel:

• Pentru Plățile în lei intrabancare către un număr de telefon mobil al unui client ING (Plata către un prieten), inclusiv cele făcute de copilul tău beneficiar de ING Young, scoatem limita de 3.000 RON/tranzacție;

• Pentru Plățile în lei interbancare către un număr de telefon mobil al unui client al altei bănci* (Plata către un prieten prin AliasPay), noua limită va fi 30.000 RON/tranzacție;

• Pentru Cererile de plată intrabancare în lei către un număr de telefon al unui client ING, noua limită va fi 30.000 RON/tranzacție;

ING anunță și o serie de modificări de comisioane din data de 14 iunie.

Comisioane pentru operațiuni cu numerar:

• Comisionul aplicabil retragerilor de numerar din contul curent în lei ING Card Complet pentru clienții fără venituri recurente* la ING, devine 1% din suma retrasă, minimum 5 lei. Clienții care încasează venituri recurente la ING, cei care au vârsta între 18 și 24 ani, precum și clienții care dețin opțiunea ING Gold beneficiază în continuare de comision 0 pentru această operațiune.

• Comisionul aplicabil retragerilor numerar în orice valută de la ATM-urile altor bănci din Contul curent în EUR devine 5 euro / tranzacție. Comisionul aplicabil retragerilor de numerar în lei sau euro de la ATM-urile băncii din Contul curent în EUR rămâne neschimbat, adică 0,5% din suma retrasă / tranzacție.

• Comisionul pentru majorarea limitei zilnice pentru tranzacțiile cu numerar (retragere/depunere) devine 30 lei. Îți reamintim că limita zilnică stabilită contractual este de 15.000 lei/zi pentru retrageri, respectiv 15.000 lei/zi pentru depuneri, și sunt calculate pentru toate operațiunile de retragere, respectiv depunere numerar efectuate din/în toate conturile tale, indiferent dacă le efectuezi tu sau o altă persoană.

Comisionul pentru jocurile de noroc

Comisionul aplicabil cardului de debit pentru plățile la comercianți (prin POS/internet) de tip Jocuri de noroc (Gambling) devine 4,9 lei per tranzacție, plus 2,2% din suma tranzacției pentru tranzacții efectuate cu cardul de lei și respectiv 1 euro, plus 2,2% din sumă, pentru tranzacții efectuate cu cardul de euro. În tranzacțiile de acest tip se numără: jocurile de noroc, pariurile, jocurile la casino, biletele de loterie etc.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: