Inspecția Muncii a descoperit 190 de muncitori care lucrau fără forme legale pe Lotul 3 de pe Autostrada A7 Ploiești – Buzău, unde lucrează constructorul turc Nurol. Firma vizată ar fi o firmă care se ocupa de descărcarea de sarcină arheologică, conform informațiilor Economedia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

UPDATE Firma se numește Mar Bri Construcții SRL, este din județul Prahova și a fost înființată în acest an, astfel că nu a raportat încă date financiare și număr de angajați. Firma este deținută integral de Bița-Antoneta Marin.


Inspecția Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Buzău, a anunțat joi că a desfășurat o serie de acțiuni de control pe parcursul mai multor zile pe șantierul Autostrăzii A7, în zona Stîlpu, pe lotul 3 al proiectului. Controlul a dus la identificarea a 190 de persoane care lucrau fără contract individual de muncă pentru o firmă înființată de 2024.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

Instituția nu a numit oficial firma, însă surse precizează pentru Economedia că nu este vorba despre Asocierea Nurol, ci despre o firmă care se ocupa de descărcarea de sarcină arheologică.

„În momentul verificărilor, lucrătorii care desfășurau activități fără forme legale au încercat să fugă pe câmp, fiind identificați ulterior de echipajele de jandarmi venite în sprijinul nostru. Aceste încălcări constituie o încălcare a prevederile Codului Muncii, conform art. 15^1 privind munca nedeclarată. Pentru aceste nereguli, angajatorul a fost sancționat cu o #amendă în valoare de 200.000 de lei, maximumul prevăzut de lege”, a declarat Mihai Nicolae Ucă, inspector de stat general al Inspecției Muncii.

Pe lângă sancțiunea contravențională s-au dispus măsuri obligatorii, printre care încheierea contractelor individuale de muncă și înregistrarea acestora conform legii, precum și plata contribuțiilor sociale și a salariilor pentru perioada lucrată de angajați.