Într-o singură noapte, Mark Zuckerberg a pierdut, potențial, 24 de miliarde de dolari

Facebook Meta

Patrimoniul lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook și care deține 13% din acțiunile rețelei sociale, s-a diminuat, potențial, cu 24 de miliarde de dolari, după ce acțiunile Meta au căzut masiv, cu peste 20%, în urma publicării unor rezultate dezamăgitoare, potrivit BFM TV.

În tranzacțiile după închiderea burse, acțiunile MEta s-au prăbușit cu peste 20%, iar dacă înainte de închidere o acțiune era cotată la 320 de dolari, în cursul nopții valora doar 249 de dolari.

Dacă acțiunile Meta își continuă degringolada în ședința de joi, averea miliardarului de 37 de ani va scădea de la 121 miliarde dolari la “doar” 97 de miliarde. Acesta ar ieși astfel din top 10 cele mai mari averi din lume, un club din care face parte din 2015.

Cea mai mare scădere a patrimoniului îi aparține lui Elon Musk și datează din noiembrie. Patronul Tesla a pierdut 35 de miliarde într-o ședință (și chiar 50 de miliarde în doă zile).

Dar, pentru Zuckerberg, situația este mai problematică. În centrul unor anchete ale autorităților de reglementare și amenințat cu dezmembrarea, la fel ca majoritatea giganților web, Facebook este din ce în ce mai concurat de platformele TikTok și Youtube în rândul publicului tânăr.

Facebook a înregistrat o scădere a numărului de utilizatori activi în ultimul trimestru al anului trecut. Compania încearcă acum o adaptare strategică cu Meta, pariind pe metavers, o inovație care este însă privită cu scepticism de unii observatori și care ar urma să vadă lumina zilei după mai mulți ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *