Investiție de 33 de milioane în industria auto în România: Continental și-a deschis un nou centru de inginerie la Timișoara/ Compania va lucra la soluții de mobilitate și mașini autonome și caută 1000 de angajați

Continental foto Foto: Continental

Continental și-a deschis oficial noul centru de cercetare și dezvoltare de la Timișoara cu o capacitate de până la 1.700 de locuri. În acest spațiu funcționează și o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei. Investiția în noua clădire este de peste 33 de milioane de euro. Suprafața totală construită este de peste 26.000 de metri pătrați.

În noul centru de cercetare și dezvoltare de la Timișoara, angajații vor proiecta tehnologii de dezvoltare pentru industria auto.

„Conectivitatea și comunicarea dintre participanții la trafic, dintre vehicul și alte sisteme sau servere, securitatea cibernetică, sistemele de siguranță activă și pasivă, mașini autonome, tehnologii pentru o mobilitate comfortabilă și durabilă, toate aceste aspecte reprezintă tot atâtea direcții în care mii de ingineri lucrează zilnic aici pentru un viitor mai bun, mobil și interconectat al oamenilor și bunurilor acestora. Dorim să creștem în această locație în responsabilități și număr de angajați. Doar în acest moment căutăm la nivel național aproximativ 1000 de noi colegi”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Direcțiile în care compania desfășoară activitatea vizează dezvoltarea de soluții de software și hardware pentru interiorul mașinii, siguranță, precum și sisteme de navigație și instrumente pentru mașini viitoare, trafic și vehicule comerciale.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
Foto: Continental

„Responsabilități noi sunt transferate în locația noastră, iar noi competențe (cloud computing, AI, cibersecurity etc.) conduc la crearea de noi tehnologii necesare dezvoltării sectorului auto”, a adăugat șeful Continental.

Compania a introdus posibilitatea desfășurării permanente a activității în regim de telemuncă.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România, conform datelor anunțate de companie. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Sectoarele auto/ automotive se extind în România
Anul trecut, grupul german Bosch, furnizor de tehnologii și servicii, a demarat șantierul pentru o a doua clădire în cadrul Centrului său de Inginerie din Cluj, care ar urma să die dat în folosință anul viitor. Lucrările de construcție au început în martie 2021. Investiția totală planificată pentru acest proiect este de aproximativ 21 de milioane de euro, spuneau oficialii Bosch. Cele două clădiri de birouri vor putea găzdui în total peste 1400 de angajați, activând în cadrul unui model de lucru hibrid. Complexul din Cluj-Napoca face parte din hub-ul de Cercetare-Dezvoltare din regiune, alături de Budapesta și Sofia, iar inginerii de aici lucrează la programe care țin de conducerea autonomă și inteligența artificială.
Mai multe AICI.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: