Investiții planificate: Fabrică de reciclare de sticlă de 10 milioane de euro, lângă București

Redacția feb. 21, 2022 0 comentarii
sticle

Greenglass Recycling, reciclator de sticlă din România, a anunțat o investiție de 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare a deşeurilor de sticlă post consum, dar şi în modernizarea instalaţiilor existente, mărindu-şi astfel capacitatea de producţie la 260.000 tone reciclate/an, transmite Agerpres. Construcţia noii fabrici, care va fi amplasată lângă Bucureşti, va începe în semestrul al doilea al anului 2022 şi va intra în funcţiune în anul 2023.

”Odată cu noua investiţie, pe lângă operaţiunile de reciclare sticlă post consum, noua fabrică va recicla şi sticlă plană din industria automotive şi sticlă provenită din construcţii şi demolări”, informează compania.

Greenglass Recycling se aşteaptă să creeze peste 100 de locuri de muncă locale în faza de construcţie şi 90 de roluri permanente odată ce fabrica va fi finalizată.

Ca parte a unei strategii mai ample de dezvoltare a companiei, Greenglass va construi o nouă fabrică de reciclare sticla în partea de Centru-Vest a ţării.

”Urmărim crearea unei economii cu adevărat circulare în România, atât pentru deşeurile de ambalaje de sticlă ambalaj, dar şi pentru deşeurile de sticlă provenite din alte fluxuri. Acest model de „buclă închisă” asigură reîntoarcerea materialului în acelaşi produs, prin retopire şi re-producţie, şi nu utilizarea sticlei ca material pentru aplicaţii inferioare, cum ar fi: rambleierea, umpluturi la drumuri sau utilizarea ca material de construcţii. Prin această poziţionare în zona de Centru-Vest a României vom avea posibilitatea de a genera valoare în mod responsabil şi de a optimiza toate operaţiunile ce fac parte din sistemul de colectare şi reciclare, însemnând proximitate faţă de generatori, costuri logistice mai mici, implicit generare de emisii de CO2 mai puţine”, a completat Marius Costache, director general Greenglass.

La nivel european producţia de stică a continuat să crească în ultimii ani, ajungând la peste 21.000 de mii tone, conform cifrelor avansate de companie. Organizaţia Europeană a Producătorilor de Sticlă (FEVE) arată că sticla este mai mult ca niciodată principalul material de ambalare pentru băuturi spirtoase, vinuri şi bere şi este al doilea material de ambalare de top din Europa în ceea ce priveşte volumul.

Greenglass Recycling, parte din grupul european de reciclare Green Group, este cel mai important reciclator de sticlă din România, prezent în Popeşti-Leordeni, Ilfov, din anul 2013. Fabrica desfăşoară operaţiuni de reciclare a ambalajelor de sticlă post-consum, având o capacitate de tratare de 110.000 tone/an. Începând din 2016, Green Group este deţinut de Abris Capital Partners, un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunităţi mid-market în ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE), cu investiţii de capital de peste 1,2 miliarde euro.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.