Ion Simu, șeful CFR Infrastructură: Rog toții colegii să înceapă lucrul imediat. Consecințele sunt deosebit de grave. Greva poate dura oricât/ Preotesa, șeful CFR Călători: Ne vom îndrepta împotriva vinovaților

G4Media dec. 20, 2021 0 comentarii
Gara de Nord, CFR, oameni, transport feroviar, pandemie, calatori

Ion Simu, șeful CFR Infrastructură, a făcut declarații comune, luni, împreună cu Traian Preoteasa, șeful CFR Călători, referitor la greva spontană a angajaților căilor ferate.

Simu a vorbit atât din funcția de conducere, cât și în calitate de ”vechi ceferist cu peste 30 de ani vechime” în momentul în care le-a cerut foștilor colegi să ”înceapă lucrul de îndată”: ”Consecințele sunt deosebit de grave”, a transmis acesta.

Șeful CFR Infrastructură a mai declarat că, în momentul de față, sunt 54 de stații, 109 trenuri afectate și poate peste 100 de angajați în grevă, iar protestul angajaților ”poate să dureze oricât”, având în vedere că este spontan.

  • ”Ca un vechi ceferist cu o vechime de peste 30 de ani, îi rog pe toți colegii mei să înceapă de îndată lucrul. Consecințele sunt deosebit de grave, șapte sunt în această situație, prin marile centre mă refer la Craiova, Constanța, Cluj ș.a. Singura care nu a încetat activitatea este Timișoara. În PNRR, în 2022 avem o serie de măsuri privind găsirea unor soluții din punct de vedere economic pentru aceste sincope care au dus la protest din partea salarițiilor. Înseamnă și o eficientizare din punct de vedere administrativ și al investițiilor. Împreună cu colegii noștri, cu liderii de sindicat vom continua negocierile dacă înțeleg că nu putem avea dialog fără o sustenabilitate din punct de vedere economic. Avem 54 de stații și 109 trenuri afectate de greva spontană. Sindicatele trebuie să înțeleagă și să stea e vorbă cu salariații noștri pentru a găsi soluții împreună. Pot să fie peste 100 de angajați (în grevă spontană, n.red.). (…) Greva poate să dureze oricât.

La rândul său, Traian Preoteasa, șeful CFR Călători, a declarat că la călători au fost trimise garnituri cu ceai și apă, dar și că vor fi restituiți banii de bilet persoanelor care nu au beneficiat de călătorie. Preoteasa a mai transmis că instituția se va îndrepta ”împotriva vinovaților” care vor fi stabiliți în urma sesizărilor pe care șefii CFR le vor face. Cei doi nu au garantat că în zilele următoare nu vor exista și alte greve:

  • ”Am trimis legături suplimentare cu ceai și apă (pentru călători, n.red.), oamenii vor primi banii înapoi pe bilete, e o grevă spontană”, a declarat Traian Preoteasa, șeful CFR Călători. ”Ne vom îndrepta împotriva vinovaților. Nu noi vom stabili, noi doar vom sesiza (…) CFR Călători a pregătit trenuri să dea drumul la trenuri din stațiile terminale. Va dura 2-3 ore, nu știu. Eu sunt pregătit cu alte garnituri de tren ca să le aștept să plece (…) Dat fiind că e o grevă spontană nu știu dacă va mai fi și în zilele următoare (o altă grevă, n.red.)”, a mai spus Preoteasa.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.