Ion Sterian, director Transgaz: Companiile româneşti ar trebui să iasă în lume. Au început să apară oportunități. Îmi doresc să mergem în Africa, unde nu avem legislație europeană

Ion Sterian Transgaz Foto: InquamPhotos / George Călin

Companiile româneşti ar trebui să iasă în lume, pentru că au început să apară multe oportunităţi, ca de exemplu în Africa, unde ar putea lucra împreună cu companiile turceşti, a declarat, vineri, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, la ceremonia de lansare a conductei aferente proiectului Ţărmul Mării Negre-Podişor, relatează Agerpres.

„Îmi doresc, şi mă lupt în calitate director general al Transgaz, companiile româneşti să iasă şi ele în lume. Au început să apară oportunităţi. Una dintre aceste oportunităţi le avem în Africa. Îmi doresc: companiile din România, împreună cu companiile din Turcia, complementare unele cu celelalte, să mergem în Africa, pentru că nu mai avem legislaţie europeană, şi să lucrăm împreună, pentru că e foarte mult de lucru. Am fost într-o vizită în Nigeria şi ne aşteaptă, companiile româneşti împreună cu companiile din Turcia, să mergem să lucrăm acolo, pentru că au mult de lucru”, a spus Sterian.

El a subliniat, pe de altă parte, că şi în România ritmul de implementare a investiţiilor este fără precedent, pe toate felurile de infrastructuri.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Infrastructura de transport de gaze, care e cea mai avansată, se lucrează infernal pe infrastructura rutieră, pe infrastructura feroviară şi sunt mândru că sunt român. Companiile din Turcia lucrează bine, foarte bine, un exemplu fiind Kalyon, pe care vrem să o avem partener în expansiunea noastră economică externă în alte zone ale Globului”, a punctat directorul Transgaz.

La rândul său, vicepremierul Marian Neacşu, a subliniat că proiectul privind conducta de gaze Marea Neagră-Podişor reprezintă un exemplu de bună practică, de bună colaborare transnaţională între firme din Turcia şi firme din România, care, „dacă îşi pun energia la un loc”, pot să devină foarte importanţi competitori şi pe alte pieţe.

„Vă invit, dragi investitori din Turcia, dragi colegi din România, să încercaţi să lucraţi cât mai mult împreună, pentru că experienţele noastre sunt complementare şi în formula asta se deschid mult mai multe porţi. România este şi poate să fie o foarte importantă poartă investiţională pentru ţările non-UE, Turcia fiind cea mai importantă dintre ele”, a afirmat Marian Neacşu.

Vineri, la Dragalina, în judeţul Călăraşi a avut loc lansarea unui tronson de conductă care alcătuieşte gazoductul Tuzla-Podişor, la eveniment fiind prezent şi vicepreşedintele Republicii Turcia, Cevdet Yilmaz.

Societatea Naţională de Transport al Gazelor Naturale Transgaz a semnat în iunie 2023 contractul de execuţie a lucrărilor pentru gazoductul Tuzla-Podişor, cu societatea Kalyon Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, din Turcia.

Conform unui comunicat remis atunci Bursei de Valori Bucureşti, proiectul, în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro, constă în construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 308,3 km, care va face legătura între resursele de gaze naturale exploatate din perimetrul Neptun Deep şi coridorul BRUA, asigurându-se astfel posibilitatea transportului gazelor naturale prin interconectările existente.

Proiectul „Conductă de transport gaze naturale Marea Neagră-Podişor” este cuprins în Planul de dezvoltare al SNT pe următorii 10 ani, este inclus pe lista de proiecte de interes comun ale UE şi a fost depus pentru finanţare prin Fondul de Modernizare, obţinând o finanţare de 85 milioane euro. Diferenţa de finanţare va fi acoperită printr-un mix financiar competitiv.

Conducta este amplasată în zona de sud-est a ţării şi traversează 3 judeţe: Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu, respectiv 42 de unităţi administrativ teritoriale (UAT).

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. da magraoane!! duceti va in africa dar de tot. aici ati praduit destul oamenii. sunteti niste nesimtiit baaa astia instelati si cu salariile fara limita!!! hai siktir! golanilor!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.