Isărescu: Nu cred că economia românească va intra în recesiune/ Economia s-a mişcat

Redacția mai 12, 2022 2 comentarii
Mugur Isarescu, BNR

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat joi că România nu este în recesiune şi nu crede că va intra în recesiune, precizând că economia s-a mişcat şi că nu se aştepta ca ţara noastră să ajungă exportatoare netă de servicii.

Mugur Isărescu a fost întrebat, joi, după prezentarea raportului privind inflaţia, dacă România este în recesiune sau se pregăteşte de recesiune.

„Nu suntem şi nu cred că economia românească va intra în recesiune. Activitate economică în jur de doi la sută, doi şi ceva la sută, cam cât găsim şi în rapoartele Fondului şi ale Băncii Mondiale, cred că acolo vom ajunge. Mai depinde şi de anul agricol. Nu suntem în recesiune. (…) Nu ne pregătim de nimic negru, lucrurile încă sunt sub control. Avem o problemă majoră în domeniul fiscalităţii, trebuie să o rezolvăm. În domeniul fiscalităţii, că acolo sunt presiunile cele mai mari şi de ea trebuie să ne ocupăm”, a explicat Isărescu, scrie News.ro.

El a precizat că nu se aştepta ca România să ajungă exportatoare netă de servicii.

„Economia s-a mişcat, uitaţi-vă la contul curent. Nu mă aşteptam ca România să ajungă exportatoare netă de servicii. Nu mă aşteptam. Avem deficit pe partea comercială, din păcate, şi la produse agricole. Poate să fie explicat şi prin importul de tehnologie. Nu multe dintre importurile pe care le face România se fac în oraşele mari şi bogate ale ţării. Nu se fac. Uitaţi-vă la promoţiile de Crăciun, nu găseşti un produs românesc. Aşa vrem să trăim. Călătoriile în străinătate, nu spun că e rău, toată lumea visa la asta, dar asta este o realitate. Dar să ajungem noi să fim exportatori net, adică să avem surplus în servicii datorită transporturilor internaţionale, eu nu visam. Deci, mai multe părţi ale economiei merg”, a explicat Isărescu.

Sursa foto: Inquam Photos Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.