Italia vrea să accelereze proiectele de energie regenerabilă pentru a-și reduce dependența de gazele rusești

Redacția apr. 7, 2022 0 comentarii
Gazprom

Guvernul italian va discuta în curând măsuri de accelerare a proceselor de autorizare pentru proiectele de energie regenerabilă, pentru a ajuta la reducerea dependenţei de livrările ruseşti de gaze, a anunţat joi premierul Mario Draghi, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Italia este puternic dependentă de importurile de gaze din Rusia, dar Draghi a declarat că ţara trebuie să avanseze cu diversificarea furnizărilor şi extinderea surselor alternative de energie, în special proiectele de energie regenerabilă.

„Eliminarea dependenţei de gaze este dificilă, dar este ceva ce analizăm, în special dacă va continua războiul cu atrocităţile pe care le vedem”, a afirmat Draghi, după o întâlnire la Roma cu premierul olandez Mark Rutte.

„Trebuie să facem mai uşor procesul de autorizare, care astăzi încetineşte instalarea noilor surse de energie. Cred că există consens în Guvern. Este o problemă privind accelerarea procedurilor şi vom face asta la următoarea reuniune a Cabinetului”, a dat asigurări oficialul italian.

Draghi şi Rutte şi-au exprimat sentimentul de apropiere faţă de poporul ucrainean şi au cerut încetarea focului, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.