Jack Ma va demisiona de la conducerea școlii de comerț pe care a înființat-o

Jack Ma

Jack Ma va demisiona de la conducerea școlii de comerț pe care a creat-o, scrie luni Financial Times, în condițiile în care grupul său Alibaba, un gigant al comerțului online, a intrat în vizorul autorităților chineze, potrivit publicației boursorama.com.

Extravagantul multi-miliardar a devenit foarte discret din momentul în care Alibaba a devenit subiectul unei anchete pentru practici monopoliste.

Cotidianul britanic, care citează mai multe surse, afirmă că Universitatea Hupan, care viza formarea elitelor oamenilor de afaceri chinezi, și-a schimbat numele și a restructurat programa școlară.

Fostul profesor de engleză nu va mai avea funcții de răspundere în noua organigramă a școlii, înființată în 2015 în orașul său natal Hangzhou (est), sediul Alibaba.

Gigantul internetului a intrat în vizorul autorităților chineze după ce Jack Ma a criticat, în octombrie, o autoritate de reglementare.

Alibaba a încasat luna trecută o amendă de 2,3 miliarde de euro pentru abuz de poziție dominantă, o sumă care reprezintă 4% din cifra sa de afaceri din 2019.

20 de ani după ce a înființat Alibaba, Jack Ma s-a retras din companie în 2019, în ziua în care a împlinit 55 de ani, afirmând că dorește se se concentreze pe activitățile filantropice, în special în educație.

Universitatea Hupan și Alibaba nu au răspuns la solicitările AFP.

Sursa Foto: dailymail.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *