Japonezii de la Kawasaki vor vinde doar motociclete electrice în țările dezvoltate din 2035

kawasaki Sursa foto: Kawasaki

Producătorul japonez de motociclete Kawasaki a anunțat că până în anul 2035 va vinde motociclete electrice numai în țările dezvoltate. Cronologia este una dintre cele mai îndepărtate setări pentru trecerea la vehiculele electrice, iar angajamentul lasă loc pentru vânzarea continuă a motocicletelor pe benzină în țările în curs de dezvoltare.

Cu toate acestea reprezintă o promisiune majoră a companiei, care încă nu a pus pe drum nicio motocicletă electrică de producție.

Dar Kawasaki a dezvăluit un concept de motocicletă electrică la EICMA Milan Motorcycle Show, care părea bazat pe modelul Ninja, dar electric cu baterii schimbabile.

Când Kawasaki a lansat specificațiile inițiale pentru prototip câteva săptămâni mai târziu, acestea au fost mai degrabă dezamăgitoare.

S-a arătat că prototipul motocicletei electrice a lui Kawasaki avea un motor electric de 10 kW (13 CP) continuu și un motor electric de vârf de 20 kW (27 CP). Adică, aproape 50% mai puțină putere decât modelul Zero cu cea mai mică putere.

Chiar și așa, Kawasaki s-a angajat să lanseze 10 noi motociclete electrice până în 2025, ceea ce înseamnă că compania are doar patru ani să lanseze mai multe modele decât a dezvoltat cel mai mare producător de motociclete electrice în mai bine de un deceniu.

Apoi, până în 2035, Kawasaki s-a angajat să vândă doar motociclete electrice în SUA, Canada, Europa, Australia și Japonia.

Pentru o companie care vinde în prezent în jur de 380.000 de motociclete pe an și are o bază mare de fani în țările dezvoltate, aceasta s-ar putea dovedi o sarcină dificilă, care ar putea crea probleme companiei.

Sursa foto: Kawasaki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *