Japonia: McDonald’s raționalizează porțiile de cartofi prăjiți, din cauza inundațiilor din Canada și a pandemiei

McDonald's

Lanțurile de aprovizionare japoneze se confruntă cu o nouă problemă neprevăzută: McDonald’s a anunțat că nu mai vinde porții mari de cartofi prăjiți timp de o săptămână, din cauza problemelor logistice legate de inundațiile din Canada și de pandemie, potrivit Le Figaro.

Începând de vineri și până în 30 decembrie, cele circa 2.900 fast-food-uri din arhipelag vor servi doar porții mici de cartofi prăjiți, a anunțat McDonald’s Holdings Japan.

Din cauza „inundațiilor majore din apropierea portului Vancouver” (vestul Canadei) și a „perturbărilor lanțurilor mondiale de aprovizionare legate de pandemia de coronavirus, ne confruntăm cu întârzieri în aprovizionare”, potrivit sursei citate.

Compania a precizat că a luat această măsură pentru a permite tuturor consumatorilor să comande cartofi prăjiți, în ciuda „dificultății de a menține o aprovizionare stabilă cu ingrediente de bază”.

Măsura se aplică inclusiv în ziua de Crăciun, când lungi cozi se formează în fața restaurantelor lanțului de fast-food Kentucky Fried Chicken, al cărui pui prăjit este asociat de mulți japonezi cu această sărbătoare.

Sursa foto: McDonald's

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.