Jocul-fenomen Fortnite se retrage din China

Celebrul joc online Fortnite se va retrage din China, a anunțat duminică dezvoltatorul jocului, Epic Games, într-un comunicat citat de Le Figaro. „Duminică,. 15 noiembrie, la ora 11, vom închide serverele de joc și jucătorii (din China) nu se vor mai putea conecta”, au precizat americanii de la Epic Games.

De luni, Fortnite nu mai acceptă jucători noi din China, a precizat compania, printre acționarii căreia se numără gigantul chinez al internetului Tencent.

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, cu peste 350 de milioane de jucători, respectiv mai mult decât întreaga populație a Statelor Unite. Lansat în 2017, Fortnite este un joc tip „battle royale”, unde participanții încearcă să devină ultimul supraviețuitor. Dacă instalarea Fortnite este gratuită, jocul generează venituri de miliarde de dolari prin achiziția de conținut adițional. Jocul dispune de o versiune specifică în China, unde conținutul violent, obscen sau sensibil din punct de vedere politic este strict reglementat.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Și LinkedIn renunțî la China

Înciderea serverelor vine în contextul în care autoritățile comuniste reglementează tot mai strict sectorul digital. Guvernul, care se arată în ultima vreme extrem de atent în ceea ce privește concurența și datele personale, a luat în colimator mai mulți giganți ai sectorului pentru practici care până recent erau tolerate pe scară largă. Jocurile video, extrem de rentabile, dar decretate ca fiind adictive pentru tineri, nu au scăpat nici ele. În august, autoritățile au decretat o limită drastică de 3 ore de jocuri video pe săptămână pentru persoanele sub 18 ani.

Citând un „mediu dificil”, rețeaua socială LinkedIn a Microsoft a anunțat și ea luna trecută retragerea din China, în perioada următoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: