Joe Biden anunță sancțiuni împotriva Rusiei și spune că va proteja fluxurile de energie pentru a nu fi întrerupte

Redacția feb. 22, 2022 0 comentarii
Joe Biden

Joe Biden, președintele Statelor Unite, a anunțat marți seara sancțiunile SUA împotriva Rusiei, ca urmare a intrării în Ucraina. Acesta spune că aceasta este o primă tranșă de sancțiuni împotriva Rusiei și anume asupra a două mari instituții financiare ruse: VEB și Banca Militară din Rusia.

„Începem să impunem sancțiuni dincolo de cele impuse în 2014. Și suntem pregătiți să mergem mai departe. Cine, în numele Domnului, crede Putin, îi dă dreptul să declare noi așa-numite țări pe teritorii care aparțin vecinilor săi. Aceasta este o violare flagrantă a dreptului internațional și necesită un răspuns ferm al comunității internaționale”, a spus președintele american.

El a afirmat că SUA vor „tăia” accesul Rusiei la banii Vestului și vor impune sancțiuni și asupra unor lideri ruși.

„Blocăm două mari instituții financiare ruse: VEB și banca militară. Implementăm sancțiuni asupra datoriei suverane a Rusiei. Asta înseamnă că tăiem accesul Rusiei la piețele financiare din Vest, SUA și Europa. Rusia nu mai poate strânge bani din Vest și nu își mai poate finanța datoria nouă pe piețele noastre sau pe piețele europene. De mâine vom impune sancțiuni oficialilor și liderilor ruși. Am lucrat cu Germania pentru a ne asigura că Nord Stream 2 nu va merge înainte. SUA va continua să asigure asistență militară în Ucraina. Dacă Rusia nu se va retrage, vom anunța și alte sancțiuni”, a spus Joe Biden.

Biden spune că SUA va impune sancțiuni care vor ținti economia rusească și că va proteja fluxurile de energie pentru a nu fi întrerupte, să protejeze consumatorii pentru o stabilitate a pieței.

„Avem și următoarea mișcare pregătită, în care că Rusia face următorul pas. Rusia va plăti un preț și mai mare dacă va continua agresiunile, inclusiv sancțiuni mai mari”.

sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *