Joe Biden promite un „secol american” prin planul său de investiții

joe-biden

Investiții în infrastructuri și în educație pentru a face din secolul XXI un „secol american”: Joe Biden a continuat joi să promoveze marile sale priecte, care nu vor putea vedea însă lumina zilei decât după aprige negocieri în Congres.

Pe lângă investițiile mai degrabă clasice în infrastructuri, de la drumuri la accesul la internet și rețele de apă, Biden a promovat la Illinois, un stat puternic industrial, a doua mare componentă a proiectului său, care este legată de capitalul uman, potrivit Le Figaro. Iar acest program „începe cu educația”, a afirmat președintele, care intenționează să majoreze de la 12 la 14 numărul de ani de educație gratuită. Oferirea a 12 ani de eduație gratuită „ne-a permis să luăm avans asupra întregii lumi. Dar acum toată lumea ne-a prins din urmă”, a pledat Joe Biden.

Președintele și-a multiplicat în ultimele zile vizitele pentru a-și promova proiectele, care sunt însă departe de a vedea lumina zilei. Joe Biden va trebui să efectueze un adevărat număr de echilibristică politică dacă dorește să treacă prin parlament atât marile proiecte de infrastructură, în valoare de circa 1.000 de miliarde de dolari, cât și ambițioasele măsuri sociale, cu o valoare încă nedeterminată dar potențial colosală.

Toate aceste proiecte vor trebui finanțate prin reforme fiscale iar pentru acest lucru trebuie raliați o serie de congresmeni republicani concomitent cu menajarea celor mai progresiști democrați.

sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *