JPMorgan: Evergrande şi alte companii imobiliare chineze au datorii de miliarde de dolari în afara bilanţului contabil

evergrande proiect Sursa foto: Evergrande

Evergrande şi alte companii imobiliare mari din China au datorii de miliarde de dolari în afara bilanţului contabil care, dacă sunt adăugate la total, le măresc și mai mult gradul de îndatorare, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

Analiştii JP Morgan specializaţi în sectorul imobiliar din China şi Hong Kong au spus că este probabil ca tactica să fi fost folosită pentru a ajuta firmele să pară că se adaptează noilor limite de îndatorare introduse anul trecut, dar cazul Evergrande pare a fi extrem.

„În locul unei reduceri reale a îndatorării, credem că Evergrande a transferat o parte din datoriile cu dobândă în categoria datoriilor din afara bilanţului, cum ar fi hârtiile comerciale, produsele de administrare a averilor şi instrumentele financiare perpetue”.

Analiştii estimează că raportul între datorii şi active al Evergrande era de cel puţin 177% în primul semestru, în loc de cel raportat, de 100%.

Alte companii la care acest raport ar putea fi mai mare sunt R&F Properties, cu 139% în loc de 123%, Sunac China Holdings cu 138% în loc de 87% şi Country Garden cu 76% în loc de 50%.

Sursa foto: Evergrande

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *