Jucătorii din industria auto avertizează că deficitul global de semiconductori va afecta vânzările de maşini în semestrul doi

Redacția iul. 21, 2021 0 comentarii
mercedes, masina, volan

Deficitul global de semiconductori va afecta vânzările de maşini în semestrul doi din 2021, a avertizat miercuri grupul german Daimler AG, deşi a menţinut estimarea privind marja de profit în acest an, transmit AP şi Reuters, citate de Agerpres. Daimler este printre marii producători auto care au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de cipuri pentru industria auto.

Vânzările Mercedes-Benz au urcat cu 27% în trimestrul doi din 2021, cu un avans de 54% în Europa, a doua mare piaţă a Daimler, după China. Compania se aşteaptă ca pe ansamblul acestui an vânzările să fie în linie cu nivelul din 2020, după ce anterior a previzionat livrări mai ridicate decât cele de anul trecut.

De asemenea, Daimler a confirmat că profitul ajustat înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) s-a situat în trimestrul doi din 2021 la 5,42 miliarde de euro, depăşind previziunile analiştilor.

Marja de profit a depăşit 10% pentru al treilea trimestru consecutiv, la 12,8%, în urma majorării vânzărilor de vehicule care aduc un profit mai ridicat.

De asemenea, profitul net în trimestrul doi din 2021 s-a situat la 3,7 miliarde de euro, faţă de pierderi de 1,9 miliarde de euro în perioada aprilie – iunie 2020, în timp ce veniturile au urcat cu 44%, la 43,5 miliarde de euro.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *