La ce folosesc banii europeni: copiii din Brașov vor învăța regulile de circulație cu bicicleta într-un nou parc de pe un teren abandonat, în care se va face educație rutieră

Copii-pe-biciclete-FOTO-Politia-Romana Foto: Poliția Română

Proiectul privind realizarea cu fonduri UE a unui parc sportiv și de recreere la poalele Tâmpei, în zona “La Iepure” din Municipiul Brașov a fost supus, în vara acestui an, când teoretic ar fi trebuit finalizat, unei consultări publice, a cărei concluzie a fost că nu-i suficient de verde. Demararea lucrărilor e condiționată, acum, de înverzirea proiectului. Brașovenii așteaptă regenerarea unui teren viran, iar copiii care ar trebui să învețe, pe viu, regulile de circulație cu bicicleta, așteaptă traseul realist cu treceri de pietoni, sens giratoriu, indicatoare și semafoare, transmite PressHub.ro.

Cu o valoare de 8,8 milioane de lei (98% din valoarea eligibilă o reprezintă finanțarea nerambursabilă), proiectul propune crearea unui spațiu atât pentru practicarea ciclismului, în special pentru copii, cât și pentru petrecerea timpului liber, totul prin regenerarea unui teren viran, cu aspect de teren abandonat, situat în imediata vecinătate a cartierului rezidențial Valea Cetății și deschiderea acestuia pentru publicul larg.

Pornind de la soluțiile oferite de specialiști în planificarea orașelor care se confruntă cu poluarea și cu congestiile, proiectul propune și elemente de noutate pentru Brașov, precum includerea unor activități care să încurajeze utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare.

Proiectul presupune, printre altele, amenajarea unor trasee pentru biciclete care să respecte aceleași marcaje și semnalizări ca cele din trafic, astfel încât copiii să învățe să circule corect pe o bandă de circulație, să respecte regulile rutiere și să meargă cu bicicleta în condiții de siguranță.

„Zona va fi amenajată cu un poligon pentru ciclism, destinat în primul rând copiilor (…). Va fi amenajată o pistă pentru biciclete cu lățimea de 2,00 m, cu două benzi de circulație pe o lungime totală de aproximativ 300 m, cu un traseu sinuos, prevăzut cu treceri pentru pietoni, indicatoare de circulație rutieră, semafoare și un sens giratoriu”, anunța Primăria Brașov la semnarea contractului.

Citește tot articolul pe PressHub.ro

Foto: Poliția Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *