Lansarea Apple 2022: iPhone, AirPods și Apple Watch

iPhone 14

Lansarea ultimelor produse ale Apple, respectiv iPhone 14, AirPods și Apple Watch, a început cu Tim Cook, CEO-ul companiei, care a vorbit interoperabilitatea produselor Apple. „Acest tip de integrare este un lucru la care Apple se pricepe foarte bine”, a precizat Cook, care a continuat apoi direct cu primul produs prezentat, Apple Watch.
Apple Watch 8

O noutate adusă de ultimul ceas inteligent al Apple este din zona sănătății, anume ovulația femeilor. Cu trei senzori „antrenați” pentru a anunța utilizatorul și, eventual, medicul despre momentul ovulației poate ajuta o familie care încearcă să facă un copil. Pe lângă aceasta, toți senzorii cu care eram obișnuiți, de sănătate și fitness. Dar acum are și o funcție de detectare a unui accident, adică sunteți la volan, sunteți implicați într-un accident. Dacă vă pierdeți cunoștința, ceasul va apela automat la 112 pentru asistență.

Apple Watch vine în patru culori și două variante: cu GPS și cu GPS și cartelă SIM și carcasă din aluminiu reciclat. Primul are prețul de 399 dolari, iar al doilea de 499 dolari, și vor fi disponibile din 16 septembrie.

Apple Watch Ultra

Compania a lansat și un Apple Watch SE, dar și un Apple Watch Ultra, destinat „aventurii, explorării și călătoriilor, Cu carcasă de titan și un ecran mai mare, telefonul are și două difuzoare care permit un sunet bun chiar și în zone cu vânt puternic. Ultra va putea și customizat pentru diferite utilizări și are și trei brățări diferite pentru fiecare utilizare, drumeții, scufundări și sporturi de viteză. GPS-ul cu care este echipat este dual, L1 și L5, petnru a oferi o acuratețe mare chiar și în cazul în care te afli prin blocuri înalte în oraș.

Pentru situații de urgență în zone sălbatice, Ultra are și o alarmă de 86 de decibeli care poate fi auzită de departe de salvatori. Apple a încheiat un parteneriat cu Huish pentru a face ceasul bun și pentru scufundările de amatori de până la 40 de metri. Ceasul va costa 799 de dolari și va fi disponibil din 23 septembrie.

Apple Watch SE are ceva mai puține funcții pentru un preț mai redus, dar în rest e ca Watch 8. Prețul va fi de 249 dolari pentru modelul cu GPS și 299 pentru cel cu SIM, ambele disponibile din 16 septembrie.

AirPods 2

Noua generație de căști, de 249 dolari și disponibile din 9 septembrie, au noise cancellation, sunt făcute din materiale reciclabile și promit un sunt mai bun decât oricare alte căști de acest gen.

iPhone 14

Tim ne anunță că „devenim mai mari cu iPhone 14 și cu iPhone 14 +”. Mai exact, unul are 6,1  inci, iar cel mai mare are 6,7 inci. Nu sunt dimensiuni exagerate în lumea smartphone-urilor, ba chiar sunt dintre cele mai utilizate în prezent, mai ales cel de 6,7 inci.

Cinci culori, pe nuanțe de negru, alb, blule, argintiu și roșu, carcasă din aluminiu. Procesor A15 Bionic, probabil cel mai puternic de pe piață, bun și pentru „complex gaming”. Camera principală de pe spate este de 12 megapixeli și are o performanță cu 49% mai bună decât precedenta generație în lumină redusă. A doua cameră este Ultr-wide. Camera frontală are în plus autofocus, inclusiv în lumină redusă.

Cu ajutorul AI, camera folosește mai multe capturi pentru a reda mai multe detalii într-o singură fotografie. Ideea din spatele camerei este să ofere cele mai bune fotografii cu „point and shoot” fără ca utilizatorul să facă modificări manuale pentru a obține imagini mai bune.

Telefonul oferă și eSim, pe lângă simul normal, ceea ce înseamnă că este mai mult decât dual sim dat fiind că suportă mai multe eSim. La fel ca Apple Watch 8, este echipat cu detectarea accidentelor. Senzorul detectează forțele gravitaționale (G Force) și poate stabili dacă a avut loc un accident. În plus, poate trimite un semnal SOS și în zonele unde nu există semnal de mobil sau WiFi. Prin Emergency SOS via Sattelite telefonul se poate conecta la cel mai apropiat satelit de comunicații pentru a trimite un semnal de ajutor. Inovația este  modalitatea de conectare, care nu folosește antenele mari utilizate de telefoanele pentru satelit.

Emergency SOS se lansează în noiembrie în SUA și Canada și va fi gratuit în primii doi ani. Apoi va fi, probabil, disponibil cu abonament.

Așa cum s-a auzit înainte de lansare, iPhone 14 va veni la prețul de 799 dolari, iar iPhone 14 Plus la 899 dolari, disponibile la precomandă din 9 septembrie, urmând a fi livrate din 23 septembrie și 7 octombrie.

Dar, mai avem! Urmează gama Pro, care vine de obicei cu cele mai avansate aplicații și caracteristici.

iPhone 14 Pro

În primul rând este prezentat iOS 16, care are îmbunătățiri în zona de utilizare prin modalitatea de prezentare a aplicațiilor în timpul folosirii acestora. Ecranul are 1600 de nits și 2000 de nits (iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Plus), cu Always on display.

Procesorul este A16, cu performance mai bune decât A15 Bionic și consum mai redus. Poate face până la 17 trilioane de operații pe secunda, cu 1 trilion mai mult decât A 15.

Camerele sunt potrivite și pentru amatori și pentru profesioniști și vine cu o cameră în plus față de iPhone 14.

iPhone 14 Pro va veni la prețul de 999 dolari, iar Pro la 1.099 dolari. Prețurile sun practic aceleași ca la gama de anul trecut. Precomenzile de pe 9 septembrie, iar livările încep pe 16 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *