Lanțul alimentar: Fermierii francezi, obligați de autorități să reducă masiv utilizarea erbicidului prosulfocarb, din cauza riscului de reacție cutanată la copii

ferma, agricultori, agricultura, fermieri, lanuri, cultura, cereale Photo 11239028 © Jiajianzheng | Dreamstime.com

Agenția franceză pentru ocrotirea sănătății și a mediului, ANSES, a restricționat recent folosirea prosulfocarbului, în principal din cauza riscului de reacție cutanată la copii, și a avertizat că va interzice complet utilizarea acestei substanțe active, în iunie anul viitor, dacă producătorii nu pot dovedi că noile reguli sunt eficiente, informează Reuters, citată de lantulalimentar.ro.

Folosit, în principal, în culturile de cereale precum grâu, orz și secară, precum și în culturile de legume rădăcinoase, cum ar fi cartofii și morcovii, prosulfocarb a devenit, în Franța, al doilea cel mai aplicat erbicid după glifosat.

„ANSES nu poate exclude depășirea pragurilor de siguranță, în principal prin expunerea pielii, pentru copiii situați la mai puțin de 10 metri distanță de cultură, în timpul tratamentelor”, a declarat reporterilor un reprezentant al agenției.

Așadar, ANSES a dispus ca fermierii să reducă, în medie, cu 40% utilizarea prosulfocarb, la hectar, și să folosească duze la pulverizatoarele care reduc dispersia substanței în aer cu 90% față de cel puțin 66% procentul anterior.

Photo 11239028 © Jiajianzheng | Dreamstime.com

Photo 11239028 © Jiajianzheng | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *