Lanțul românesc de restaurante Spartan vizează locul 2 pe piața locală și extinderea rețelei externe/ Ce soluții are pentru lipsa personalului calificat

Spartan Romania Sursa foto: Facebook/Spartan România

 

Lanțul românesc de restaurante Spartan, vândut la începutul lui 2023 de către omul de afaceri Ștefan Mandachi, a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și mizează pe o serie de îmbunătățiri operaționale și de repoziționare de imagine, pentru extinderea rețelei naționale cu până la 50 de noi locații în perioada următoare, precum și pentru extinderea rețelei internaționale. Rețeaua de restaurante quick service a ajuns la 75 de locații și a vândut, în 2023, produse de inspirație grecească pentru peste 7 milioane de clienți. Noul acționariat își propune extinderea modelului de franciză și către Spania, unde există deja 2 locații Spartan, anunță compania printr-un comunicat de presă.

Astfel, cei doi noi asociați, Remus Cosovanu și Răzvan Nanuș, care au preluat business-ul Spartan în 2023, împreună cu CEO-ul Gabriel Melniciuc, și-au propus o serie de transformări strategice, care includ lansarea unor noi produse care vor aduce un plus la nivel calitativ în oferta Spartan, deschiderea unor noi locații stradale, în proximitatea zonelor rezidențiale și de birouri, precum și inițierea unei școli de management.

Spartan își propune creșterea cotei de piață în 2024 și vizează ocuparea poziției a 2-a în topul restaurantelor de tip quick service din România. Astfel, compania urmărește extinderea segmentului de target, lanțul adresându-se noilor generații de clienți sub 20 de ani, estimați de Institutul Național de Statistică la peste 4,3 milioane. Ca parte a strategiei, Spartan mizează pe noul slogan Top Freș, în cadrul unei ample campanii de repoziționare.

„Vizăm consolidarea poziției Spartan în top 3 restaurante de profil în România și, mai mult decât atât, ne dorim să avansăm pe locul 2 anul acesta. Credem că viitorul constă în a fi cât mai aproape de oameni și în a le oferi produse conform așteptărilor lor, atât în ceea ce privește gustul și prospețimea, cât și în ceea ce privește întreg procesul de cooking și preocuparea de mediu și sustenabilitate în tot acest proces. De aceea, noua noastră campanie de comunicare, realizată împreună cu WOPA, pune accentul pe prospețime, gravitând în jurul conceptului de Top Freș. Luăm în considerare deschiderea a până la 50 de noi restaurante în perioada următoare și, în același timp, continuăm procesul de eficientizare și dezvoltare a conceptului nostru de francizare în Spania, unde suntem deja prezenți în 2 locații”, declară Gabriel Melniciuc, CEO Spartan.

În pofida unei ușoare scăderi a întregii piețe de fast-food în primul trimestru al acestui an, industria preconizează o creștere a consumului în a doua jumătate a anului. Lipsa forței de muncă calificată este printre principalele provocări care impactează și segmentul de restaurante quick-service. În acest context, Spartan va iniția o școală de management pentru pregătirea resursei umane existente, în vederea menținerii standardelor ridicate a produselor și serviciilor oferite.

Spartan este un business internațional, cu origini 100% românești, fondat în anul 2012. În 2023, compania Strong MND Corporation, care operează business-ul din HoReCa, precum și marca Spartan, au fost preluate de către Remus Cosovanu, primul investitor francizat al brandului, care avea deja o cotă de 30% din numărul de restaurante – și de Răzvan Nanuș, Directorul General al companiei francizate Rerum Food, care operează din 2016 un număr de șapte restaurante, în regiunile București și Constanța.

 

Sursa foto: Facebook/Spartan România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *