Libra Bank: Nu am oprit finanțările pentru sectorul imobiliar, în contextul crizei din Ucraina. Dar realizăm o analiză prudențială

Redacția mart. 15, 2022 0 comentarii
constructii imobiliare foto pexels-mary-whitney

Libra Internet Bank transmite că nu a oprit finanțări în curs, inclusiv în sectorul imobiliar, în contextul în care luni constructorii spuneau că există anumite bănci care au oprit finanţările sectorului în contextul incertitudinilor create de războiul din Ucraina.

„Zona de rezidențial rămâne în continuare o nișă importantă pentru bancă. Nu am oprit nicio finanțare în curs, dar în prezent realizăm o analiză prudențială intensă pentru a încorpora noul impact internațional, iar acest lucru poate determina perioade mai lungi de răspuns”, a transmis banca, într-un punct de vedere.

Precizările vin în urma afirmaţiilor de luni ale vicepreşedintelui Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), Sorin Greu, potrivit căruia interesul clienţilor pentru achiziţii de apartamente este în scădere în ultimele două săptămâni, în contextul situaţiei din Ucraina, iar Libra Bank ar fi oprit deja finanţările în sectorul imobiliar.

„În ultimele două săptămâni se simte o scădere a interesului pentru achiziţii de apartamente. Noi am constatat chiar scăderea cu aproape 70% a accesărilor de pe site-urile dezvoltatorilor. Sunt anumite bănci care au oprit finanţările. Din câte ştim noi, Libra Bank a oprit deja finanţările în sectorul imobiliar şi cumpărătorul final e momentan în aşteptare, să vedem ce se întâmplă cu această situaţie din Ucraina şi Rusia”, a afirmat Sorin Greu, potrivit Agerpres.

Vicepreşedintele FPSC a menţionat că în ultimele două săptămâni mulţi dezvoltatori imobiliari au decis de asemenea să pună „în stand-by” proiecte imobiliare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *