Lidl intră în vizorul ANPC. Retailerul a fost amendat pentru că vindea bijuterii de argint fără autorizație

Redacția dec. 23, 2021 0 comentarii
lidl, retailer, magazin

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat retailerul Lidl cu 272.000 lei pentru comercializarea bijuteriilor de argint fără autorizație. Până în prezent, comisarii ANPC au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale.

Până în acest moment, la nivel național, au fost controlate 63 de magazine Lidl, unde au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint, care, în majoritate au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puține dintre acestea fiind deja vândute.

Dat fiind că lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializare a produselor din metale prețioase, furnizată, pe teritoriul României, conform legii, de ANPC, echipele de control, însoțite de specialiști ai Direcției de Metale Prețioase, din cadrul instituției au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint și depunerea acestora la Trezoreria locală.

Mai apoi, conform procedurii, în urma unei sesizări realizată de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalității Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, să fie confiscate și sumele obținute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *