EXCLUSIV Liviu Dobre, CEO-ul Agricover Holding, spune că nu are în plan reluarea listării la Bursa de Valori București

Liviu Dobre, CEO Agricover Liviu Dobre, CEO Agricover

Agricover Holding, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de agribusiness, nu are în acest moment în plan reluarea procesului de listare la Bursa de Valori București (BVB), a declarat Liviu Dobre, CEO Agricover Holding, pentru Economedia. Compania spune că are în vedere accesarea noi categorii de investitori și zone geografice, în special în rândul finanțatorilor privați și instituționali.

„Pentru dezvoltarea Agricover am avut și avem în vedere mai multe instrumente de finanțare, potrivite planurilor de creștere și contextului de piață. Listarea este unul dintre ele si l-am explorat anul trecut. În acest moment, nu avem în plan reluarea procesului, atenția noastră concentrându-se pe asigurarea unui sprijin adaptat la schimbările majore prin care trec clienții noștri. Toți cei care lucrează în agricultură se confruntă cu un val de transformări cauzate atât de contextul geo-politic, cât și de schimbările climatice. Misiunea Agricover este de a fi mereu în prima linie de răspuns pentru fermieri, dezvoltând în permanență un ecosistem de soluții tehnologice și financiare, adaptate noului context. În această linie și noi, la nivelul grupului, operăm modificări ale modelului de business, proces demarat în a doua jumatate a anului trecut și care se va derula pe parcursul mai multor ani. Planurile proprii de dezvoltare includ utilizarea acelor instrumente de finanțare care sunt oportune pentru a răspunde acestor nevoi”, a declarat Liviu Dobre.

Acesta spune că în prezent compania își diversifică portofoliul de finanțatori, „accesând noi categorii de investitori și zone geografice, în special în rândul finanțatorilor privați și instituționali, motivați de impactul pe care banii lor îl pot avea asupra dezvoltării unei agriculturi sustenabile, sprijinind sectorul firmelor mici și mijlocii, schimbul generațional, și diversitatea în agricultură”.

Reamintim că Agricover a anunțat în 2022 că dorea să se listeze la Bursa de Valori București, însă anul trecut compania a renunțat la listare pentru că nu au fost destui investitori interesați, după cum a scris Economedia AICI.

Liviu Dobre, CEO Agricover

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *